Matevž Volk, Gostilna išče šefa, je krape pripeljal z Japonske

Matevž Volk, Gostilna išče šefa, je krape pripeljal z Japonske (foto: Matevž Volk) Matevž Volk
25. 1. 2015

Tekmovalec v zadnji sezoni resničnostnega šova Gostilna išče šefa je že večkrat priznal, da je velik ljubitelj domačih živali. Kot nam je povedal simpatičen Primorec, je že od malega vedno obkrožen s hišnimi ljubljenčki.

"Najprej smo imeli mačka. Potem mu je družbo začel delati papagaj, druščini pa se je na koncu pridružil še mops," je povedal Matevž in dodal, da ga na nekdaj pisano živalsko druščino spominja le še ribnik krapov na vrtu.

"Ribnik s krapi imamo že skoraj deset let," je pripovedovanje začel Matevž in dodal, da so prvemu krapu pozneje družbo začeli delati še drugi. "Danes jih imamo sedem, prav vsi pa so posebne vrste koi. Pripeljali smo jih iz Japonske in Nizozemske," je povedal Matevž. Cena teh krapov doseže vrtoglave vrednosti, odvisna pa je predvsem od barve in unikatnosti.

Ribnik na Matevževem vrtu je sicer narejen v naravnem slogu, ki se ne le zlije z videzom vrta, temveč je tudi najbolj primeren življenjski prostor za te vrste rib, ki lahko dosežejo velikost tudi do enega metra in starost do sto let. Prav zaradi tega si Matevž v prihodnosti želi ribnik še povečati.

Priporočamo