Slaščičar, kuhar, glasbenik, pohodnik, gobar in zeliščar je pravi družinski človek, ki se vsega v življenju loti s strastjo. Punce, če ste že v nizkem startu, raje še malo počakajte, kajti 29-letnemu Matevžu je trenutno na prvem mestu kariera.
"Zadnje čase sem z glavo in telesom pri ustvarjanju novih krožnikov, ko nisem v kuhinji, pa se rad gibljem v naravi. Že od nekdaj sodelujem z naravo in jo vnašam v svojo kuhinjo. Sem navdušen pohodnik, strasten gobar, nabiram veliko vrst gob in odkrivam nove. Obožujem tudi zelišča, divjo zelenjavo, kostanj, šparglje ... in vse to vključim v svojo kuhinjo," pove Matevž, ki se je v mladosti veliko ukvarjal tudi z glasbo.
Pravi, da je dokončno odrasel, ko se je v njegovem življenju zgodil odločilni preobrat - prisostvoval je, ko je očeta infarkt.
"Bil sem zraven in me je zelo pretreslo. Takrat sem molil, da pride domov, bilo je strašno, a na koncu vse okej. Tata je po tem dogodku tudi prenehal kaditi in vesel sem, da se je izšlo tako super. Vse se zgodi z razlogom, tudi to se je."
Kako je ta dogodek zaznamoval njegovo življenje je spregovoril v intervjuju, ki si ga lahko preberete v novi številki revije Nova.
Novo na Metroplay: Bojan Cvjetićanin o novem albumu, najbolj osebnih pesmih in kakšen je na domačem kavču