Matic Kos (The Biggest Loser): Joški ga ne motijo več!

Matic Kos (The Biggest Loser): Joški ga ne motijo več! (foto: Igor Zaplatil) Igor Zaplatil
Vir: Nova
12. 4. 2018

21-letni Matic Kos, ki se je moral posloviti od šova The Biggest Loser, se z odvečnimi kilogrami bojuje že od otroških let, saj je bil vedno med močnejšimi. Vmes je večkrat poskušal izgubiti kakšen kilogram ali dva, a jih je največ pridobil prav zaradi bivšega dekleta.

"Res je, z bivšim dekletom sva veliko hodila ven, jedla hitro hrano, tako da sem svoje telo še bolj zanemaril ... Potem sem dobil službo, kar je še dodatno uničilo mojo zdravo življenje, saj nisem znal izkoristiti časa zase oziroma za svoje telo," pripoveduje Matic, ki se je sčasoma zaradi kilogramov – mimogrede, ko je prišel v šov, je tehtal 116,6 kilograma – zaprl vase, saj se je vse bolj sramoval svojega telesa in oprsja.

Matic Kos: joški ga ne motijo več!

"Moj strah je kot nekakšna travma, saj se sramujem zgornjega dela, če ne bi bilo tega, bi bilo vse dobro, tako pa zdaj treniram in se trudim po svojih močeh, da bom do finala pokazal, da se tudi zunaj da nekaj narediti. Predvsem se bojim, kaj si drugi mislijo o meni," razloži mladenič, ki se zdaj po šovu svojega telesa ne sramuje več.

Matic Kos: joški ga ne motijo več!

In tudi brez težav je danes pred dekletom samo v majici, prej se je vedno skrival v jopicah. Matic je tudi večkrat povedal, da ga je dekle prvič videla 'zgoraj brez' ravno v predstavitveni oddaji. Pa ga je danes še vedno sram pred njo? "Punca je to sprejela, kar mi je v veliko tolažbo, saj me je sprejela takšnega, kot sem. To mi je dalo dodatno motivacijo, da naredim še nekaj več zase!

Besedilo: Alesh Maatko // Foto: Igor Zaplatil, osebni album