Matic Valič (Skrito v raju) o sebi zdaj povedal grenko resnico in res mu ni bilo lahko

22. 4. 2024
Deli
Matic Valič (Skrito v raju) o sebi zdaj povedal grenko resnico in res mu ni bilo lahko (foto: Mediaspeed)
Mediaspeed

Igralec Matic Valič ne skriva, da bi danes izbral drugače.

Serija Skrito v raju je do zdaj že tako zelo popularna, da si mnogi sploh ne znajo več predstavljati večerov brez nje. Glavni liki so seveda daleč najbolj popularni, a seveda tudi vsi ostali ne zaostajajo prav veliko. Med njimi je tudi Matic Valič, ki v seriji igra Mateja Kotnika, poslovnega direktorja Steiner klinike in seveda je do zdaj že mnoge navdušil.

V serijo Skrito v raju je vstopil v 29. delu, v njej pa že vse od začetka igra njegov oče Aleš Valič. V otvoritveni sceni je v pisarno vstopila Julija, za njeno pisalno mizo pa je sedel moški. Presenečeno ga je vprašala, kdo je in kaj tam počne. Ta pa ji je mirno odgovoril, da je Matej Kotnik in da ga je zaposlil dr. Steiner, da bo skrbel za posle podjetja. Vsekakor je serija Skrito v raju polna preobratov in mnogi v njej neznansko uživajo.

Igralca Valič pa v seriji Skrito v raju ne bosta prvič zaigrala skupaj. To sta storila že pred časom, oba sta igrala v seriji Najini mostovi. V omenjeni seriji je Matic Valič zaigral prvič. Kljub temu da bi kdo pomislil, da mu je bilo zaradi družinskih vezi lažje priti na akademijo, kjer je bil njegov oče takrat dekan, to ni bilo čisto tako.

"Z očetom se razlikujeva že v tem, da se je on na sprejemne izpite na AGRFT odpravil z ljubiteljskimi igralskimi izkušnjami in 'sprejemce' opravil v prvem poskusu. Jaz teh izkušenj nisem imel, pa tudi ne samozavesti, saj nisem bil navajen niti pesmice zrecitirati v javnosti. A kljub temu me je gnala neka želja. Na sprejemnih izpitih prvič nisem uspel, tudi drugič ne in tretjič, poskusil sem še četrtič in petič, ko sem bil končno sprejet," je za revijo Lady povedal Matic Valič.

Pred časom pa je razkril tudi, da bi se danes drugače odločil glede svoje srednje šole, saj se mu zdi, da je z današnjem gledišča naredil manjšo napako. "Bil sem na Aškerčevi gimnaziji. Če bi imel danes možnost ponovnega vpisa na srednjo šolo, bi se verjetno odločil za umetniško gimnazijo v Ljubljani. Takrat je bila tovrstna izbira na voljo samo v Novi Gorici, če se ne motim. Umetniška gimnazija bi mi omogočila, da bi se veliko prej seznanil s samim igralskim poklicem in različnimi igralskimi tehnikami," je za revijo Lady še povedal Valič.

Preberite še:

Novo na Metroplay: Martina Švab povsem iskreno o družini, medijskem svetu in organizaciji časa | Ob skodelici kave