Matija Jahn: Kiks faktor?!

Vir: Lea
10. 6. 2012

Ko se je Matija Jahn, simpatični Primorec, prvič prikazal v X Factorju, so ga tako komentatorji kot tudi gledalci označili za skorajšnjega boga! Bil je simpatičen, navihan, s svežo pozitivno energijo in karizmo, ki bi se lahko primerjala z Wernerjevo. Potem pa so ga kar naenkrat začeli kritizirati in namesto njegovega prepoznavnega nasmeha zdaj spremljamo Matijo, ki je skoraj ves čas na robu solz ...

Matija Jahn je v prvih oddajah X Factorja navdušil vse navzoče. Bil je nekaj drugačnega, nekaj novega, svežega, navihanega, pravi pozitivec na dveh nogah. Potem pa se je začel X Camp in očitno tudi upadanje Matijeve priljubljenosti – vsaj pri žirantih Damjanu Damjanoviču in Alešu Uranjeku.

Deloma si je za to kriv tudi sam, saj je zamudil že na prvo srečanje, ki so ga imeli v nekem ljubljanskem hotelu, vse pa je očitno le še poslabšal, ko je zamudil na intervju, ki so ga imeli tekmovalci z mediji, to pa je bilo tudi prikazano v zadnji oddaji X Factor.

Ob tem se žiranti glasno sprašujejo, kaj se dogaja z Matijo Jahnom, in iščejo pomoč pri 'psiholoških nasvetih', kaj narediti, da bo Matija spoštoval pravila oddaje. Vendar ali jih res ne spoštuje? Ko smo ga poprosili za intervju, nam je namreč prijazno razložil, da ga ne more dati, ker je tako dogovorjen z ustvarjalci oddaje, da pa nam bo na voljo takoj, ko mu bo dovoljeno dajati izjave.

Še nikoli med zadnjima dvema

Matijeva slava in popularnost pa gresta v nos tudi nekaterim znanim Slovencem, ki so se pripravljeni javno izpostavljati na družabnih omrežjih in popljuvati Matijo Jahna, češ da on ni X faktor, ampak kiks faktor.

Eden izmed takih je tudi Jean Frbežar z radia Antena, ki je na svojem FB-profilu zapisal: "Sj načeloma mi dol visi, kdo bo zmagal, ampak Matija Jahn nima X Factorja, on JE moteč faktor. Pa še dobr, da mu sodniki čestitajo. Res. Da ni mogoče žirija gluha?"

Po drugi strani pa ima Matija očitno vse več oboževalcev med Slovenci, ki za svojega favorita vztrajno glasujejo, saj Matija še nikoli do zdaj ni bil med zadnjima dvema za izločitev. Veliko pozitivnih komentarjev in spodbud dobi tudi na svojem Facebook profilu, ki je že poln, njegova popularnost pa očitno še narašča. Čeprav si večina želi spet pozitivnega Matijo Jahna, ki bi poskakoval po odru kot 'feder', družbo pa bi mu spet delal veveriček iz Ledene dobe.

Poklicali pa smo tudi Matijevega najboljšega prijatelja Sebastjana Legoviča, ki nam je povedal o kritiziranju žirantov: "Nekateri ga kritizirajo, ker še niso spoznali njegove glasbe. On je poseben človek, takšnega svet še ni videl. Ne posluša radia, ne gleda televizije, ker je v hiši sploh nima, ne ve niti, koliko 'grdih' stvari se po svetu dogaja. On ne ve, kaj pomeni biti nesramen in ljubosumen, ker vsakemu želi dobro, želi, da so ljudje veseli in srečni, zato včasih ne razume, kaj se sploh dogaja okoli njega, ker preprosto ne pozna teh krivic, ker jih on ne čuti. V srcu je čist, vsakemu želi dobro in tudi njegova glasba je polna čustev, veselja, ljubezni in optimizma. Tak je dejansko tudi on v vsakdanjem življenju."