Matija Jahn: Ni od včeraj!

Matija Jahn leta 2009 ko je nastopil na Melodijah morja in sonca in pobasal nagrado za najbolj obetavnega mladega izvajalca. (foto: Sašo Radej) Sašo Radej
Vir: Nova
13. 6. 2012

Čeprav v oddaji X Factor prikazujejo, da iz 28-letnega Matije Jahna šele oni ustvarjajo pevsko zvezdo, pa je Matija že pred štirimi leti prejel nagrado – in to zaradi svojega petja!

Matija Jahn zagotovo ni od včeraj! Simpatični Primorec je namreč leta 2009 nastopil na Melodijah morja in sonca, kjer je zapel Le ti in že takoj pobasal nagrado za najbolj obetavnega mladega izvajalca!

Matija se je pod Le ti podpisal kot avtor besedila, aranžmaja in melodije, ta komad (in še 11 drugih, večina jih je v angleščini) pa uvrstil na svoj prvi cede Love and Freedom. No, Matija ta cede za 12 evrov prodaja kar prek svojega profila na Facebooku, ob tem pa ima zapisano, da je v izdelek vložil kar deset let trdega dela, veliko denarja in obilo odrekanja.

»Vsi, ki ploščo že imajo, pravijo, da jim je glasba na njej segla globoko v srce ter da deluje izredno pomirjujoče, nekateri celo pravijo, DA TA GLASBA ZDRAVI!!! Želim si, da bi tudi vam segla v srce in morda polepšala kakšen trenutek vašega življenja,« je Matija zapisal ob fotografiji svojega prvega cedeja.