Matjaž Četrtič: Novi uspeh slovenskega vinarja!

Matjaž Četrtič: Novi uspeh slovenskega vinarja! (foto: Klemen Korenjak) Klemen Korenjak
1. 5. 2016

Tokratna zgodba o uspehu bo v ospredje postavila vinarja Matjaža Četrtiča. Je namreč obraz za eno izmed mlajših vinarskih blagovnih znamk v Sloveniji, ki je kljub kratki tradiciji dosegla že veliko pomembnih priznanj.

"Strast do vina imam v sebi od nekdaj. Po osnovni šoli sem se vpisal na kmetijsko šolo, pozneje pa sem izobraževanje nadaljeval s študijem agronomije in opravljanjem t. i. 'wine MBA' v Trstu. Šolanje sem sicer nadgrajeval še drugače, tudi z obiskom številnih vinskih pokrajin," nam je povedal Matjaž in dodal, da pod okriljem njihove vinske blagovne znamke Ferdinand najbolj verjame v rebulo.

"Je sprta, ki v svoji navidezni enostavnosti skriva izreden potencial in veliko obrazov. Z rebulo lahko narediš odlično penino, sveže vino ali bolj kompleksno, v sodih donegovano ali macerirano vino," nam je povedal in dodal, da je najbolj ponosen prav na prehojeno vinarsko pot.

"Začel sem brez zemlje, brez kleti in brez vinogradov. V relativno kratkem obdobju mi je uspelo dohiteti priznane vinarje z daljšo tradicijo in večjim kapitalom," je povedal in dodal, da pri ustvarjanju sledi lastni viziji.

"Mislim, da je v vinarstvu treba imeti občutek, smisel in posluh. To ni poklic, ki se ga naučiš," je še povedal vinar, čigar vina so pred kratkim prejela odlično oceno najvplivnejšega vinskega kritika na svetu Roberta Parkerja, ki s svojimi ocenami postavlja vinske trende in cene vin.

KAJA MILANIČ