Matjaž Kumelj: Bitka za naslov se je začela!

24. 5. 2013 | Vir: Govori.se
Deli

Organizacija Mister Slovenije bo vse do začetka junija osredotočena na dogajanje na svetovnem lepotnem izboru Mister Universe 2013. Tokrat zastopa slovenske barve Matjaž Kumelj, ki je zaradi vrhunskih uspehov svojih predhodnikov na vsakem koraku na očeh javnosti.

Svetovna javnost, ki spremlja lepotno dogajanje, je te dni uprta v enega izmed najbolj prestižnih lepotnih tekmovanj na svetu, Mister Universe 2013. V Dominikanski republiki se že odvijajo številne aktivnosti, novinarske konference in predstavitve, saj se več kot 40 držav iz vseh koncev naše oble poteguje za prestol najlepšega v vesolju. Slovenski predstavnik Matjaž Kumelj je skupaj z nacionalnim direktorjem Erikom Ferfoljo že teden dni v deželi sanjskih peščenih plaž. Za njim je uradno fotografiranje, dve novinarski konferenci in uradna predstavitev nacionalnih kostumov. Matjaž je zaradi vrhunskih dosežkov svojih predhodnikov neprestano na očeh medijev in članov organizacije. »Kljub temu, da me neprestano opazujejo, ne čutim večjega pritiska. Se odlično počutim in do zdaj smo vse opravili po načrtih. Na trenutke kar pozabim, da sem na tekmovanju. Sicer pa je urnik zelo natrpan. Spimo po 5 do 6 ur, preostali čas pa je namenjen fotografiranju, snemanju, vajam, turističnim ogledom in nastopom na prireditvah, televizijskih šovih in novinarskih konferencah,« je dejal Matjaž.

Matjaž s stoodstotnim izkupičkom

Vzporedno z dogajanjem na svetovnem izboru pa v Puerto Plati poteka tudi teden mode Dominican Republic Fashion Week, kjer se dvakrat letno predstavijo modni oblikovlaci iz celotne Južne Amerike. Odprli so ga prav kandidati tekmovanja Mister Universe, na katerem so se predstavili v nacionalnem kostumu in kopalkah. Vsi so imeli tudi priložnost delati za posamezne oblikovalce, vendar so morali najprej na castinge. Slovenski predstavnik ima do sedaj 100% izkupiček, saj je prepričal prav vse oblikovalce, ki predstavljajo moške kolekcije. »Lahko rečem, da do zdaj imamo vse pod kontrolo. Matjaž opravlja svojo nalogo z odliko in verjamem, da bo v tem slogu zdržal do konca. Zagotovo velja za enega najboljših modelov med tekmovalci, saj je bila na vseh dosedanjih šovih FW potrjena le peščica tekmovalcev. Sicer pa Slovenijo vsi poznajo in smo od samega prihoda med opaznejšimi delegacijami,« je razkril Erik Ferfolja, ki je v vlogi nacionalnega direktorja.

Vse je v pričakovanju tekmovanja za najboljše telo Best Body Mister Universe 2013, ki bo ta vikend v Puerto Plati. Naj spomnimo, da je bil prav ta kraj srečen za Bojana Ilijaniča, ki je pred dvema letoma slavil zgodovinsko zmago in osvojil naziv Best Body. Tokrat pa so v ožjem krogu favoritov Češka, Riviera Maya. Senegal, Peru, morda pa lahko preseneti še kdo.

Novo na Metroplay: O igralstvu in sebi onkraj njega | Tjaša Železnik