Matjaž Kumelj bo nastopil v muzikalu "Mamma mia"

Matjaž Kumelj bo nastopil v muzikalu "Mamma mia" (foto: Gašper Franko) Gašper Franko
26. 2. 2015

Na naše uredništvo je prišla vest, da se v Sloveniji pripravlja nov muzikal, ki bo zaradi raznovrstne igralske zasedbe in naslova k ogledu pritegnil marsikoga. Alenka Godec je na družabnem omrežju prva razkrila, da veselo vadi za vlogo v svetovno znanem muzikalu Mamma Mia, ki bo očitno dobil tudi slovensko preobleko. Sodelovanje je potrdila tudi Zala Ribič Đurić, kot kaže, pa se je v eni izmed glavnih moških vlog znašel tudi pevec Matjaž Kumelj, ki je ljubezen do glasbeno-pevskega-igralskega žanra dobil med snemanjem oddaje ZOISG.

Story: Z več strani smo izvedeli, da naj bi se pripravljali na novo življenjsko vlogo, saj naj bi zajadrali v igralske vode. Je to res?

Res je. O tem nekateri že govorijo, jaz lahko potrdim, da sem letos dobil odlično priložnost in jo zgrabil z rokami in nogami ter tudi pametjo. No, za zdaj ne bom postal vrhunski igralec v akciji, ampak bom združil znanje petja, plesa in igranja!

Story: Ste imeli že izkušnje z igralstvom ali ste naturščik?

Ko sem bil mlajši, sem igral v neki predstavi, in to v cerkvi. Morda je smešno, a bil sem že na tem mestu. No, tudi pozabil že vse. V šovbiznisu moraš malo obvladati tudi igranje, povezovanje med nastopom itd. Nikoli se mi ni bilo težko nečesa naučiti, če vem, kaj in kako. Ne znam pa biti 'klovn' v vsakem trenutku!

Story: Za katero vlogo gre in zakaj mislite, da so izbrali ravno vas?

Verjetno, ker sem si to želel. V oddaji ZOISG sem dokazal, da se znam postarati, pomladiti, plesati in poleg tega še peti. Ni lahek zalogaj, ampak so ljudje okoli mene začutili, da moram vse to nekje združiti! Gre za vlogo v muzikalu, ki se pripravlja v Sloveniji. Srečen sem, da poteka vse po načrtu. Kakor je mrtev januar, se ravno v tem mesecu sklepajo odlični posli.

Story: Kdo vam je prvi predlagal, da greste na avdicijo za muzikal?

Nikoli ne bom pozabil, ko sem se pripravljal za nastop in moral postati John Travolta iz muzikala Briljantina. Užival sem vsako ponovitev, ki bi jih lahko bilo tisoč. Darja Švajger je bila mentorica petja in je med vajo prišla na oder ter dejala, da me bo poslala naravnost v London, kjer je veliko možnosti za muzikale.

Začutila je, da sem tukaj doma in iz pravega testa. (smeh) Rekla je, da me še ni videla v vseh oddajah tako uživati kot v zadnji vlogi v duetu z Dašo, kjer sva prikazala odlično igro iz muzikala Briljantina. Takrat sem začel resno razmišljati, da bi vsaj poskusil ... verjetno je res to, kar si želim poskusiti.

Story: Pa ste tudi sicer velik oboževalec muzikalov? Kje vse ste si jih že ogledali in katerega bi si želeli v prihodnje?

Ravno v Londonu, ko smo bili s skupino, smo si ogledali Jeresey Boys, spoznali smo glavnega igralca, ki nam je po koncu razkazal zakulisje. To je ogromno, na odru vidimo verjetno četrtino celotnega projekta. Bilo je fascinantno, kako tonski mojster obvlada vso zadevo. Enostavno nimaš občutka, da vse poteka v živo. V kratkem bi si želel ogledati Mamma Mio. (smeh) Ravno ta muzikal bo tudi pri nas in že komaj čakam!

Story: Imate radi tudi filmske muzikale ali vam gredo ti na živce?

Osebno mi niso tako pri srcu, da bi jih želel kar naprej gledati. So pa zelo dovršeni in kraj dogajanja je realnejši, seveda, gre za kamero, in ne gledališče.

Story: Je kaj treme pred projektom? Kateri strahovi se vam porajajo v glavi?

Če si princ na belem konju, ti ni treba skrbeti. (smeh) Igranje bo zame nekaj novega, nisem pa živčen, ker vem, da bo dovolj vaj in se bom lahko stoodstotno pripravil. Režiser predstave je Boris Kobal in prepričan sem, da me bo znal odlično pripraviti na igro! Pa še to: končno se bom poročil! Takšna je usoda, še nekaj problemov razrešimo in poroka bo obilna.

Story: Se sicer želite poročiti? Ste že našli tisto pravo?

Seveda si želim. Tako zelo močno kot najti tisto pravo. No ja, vsaj za poroko še ne ...

Story: Potem se s katero videvate?

Vem, da je čas valentinovega, ampak ne morem povedati vsega. Sicer pa tako ali tako izveste skoraj prej kot jaz! (smeh)

Story: Vseeno želim iztisniti iz vas ...

(smeh) Nič resnega, ampak je, samo ne resna. Je pa prava, iz mesa in kože. Če malo pomislim, mi je ta vloga pisana na kožo. On si želi poročiti in je že tik pred tem, potem pa se odločita, da bo poroka počakala, ker si želita v svet in izkoristiti mladost.

Story: To je v povezavi z dekletom, s katerim se trenutno videvate?

Mladost izkoristiš, kolikor se da, pozneje pa je čas za družino, poroko, otroke. (smeh)

Story: Torej radi živite po standardih? Nič odstopanj?

Ne, če ne bi imel nekih ambicij v tem poslu, kar se kar dobro izkazuje, bi že imel otročke, ki jih obožujem, službo in to bi bilo to. Pravila glede družin smo mi mladi čisto spremenili. Tudi sam sem bolj neobremenjen, saj kar pride pod roke, vzamem ali pustim, in se res ne obremenjujem kaj bo čez tri leta. Bo že. Vse bo tako, kot mora biti. Tako kot dobro pride tudi nekaj slabega z razlogom.

Story: Koliko otrok si želite?

Dva bi imel, toliko mislim, da bi jih lahko še krotil. Če bi jih bilo več, pa bi jih morala žena sama. Jaz bi namreč pristal v norišnici!

Story: Kako vas uvrščajo, kot igralca, pevca?

Vse skupaj je nekako povezano. Sam se odločam o projektih, ki jih želim delati. Seveda je trenutno v ospredju glasba. Ne želim se opredeljevati, želim samo, da so projekti na mestu in kvalitetni. Zagotovo mi bo nova odrska izkušnja prinesla veliko znanja, ki ga bom lahko uporabil na drugih področjih. Zanimivo je, kako se spreminjamo in se ženemo do skrajne meje.

Na začetku kariere nisem dovolil, da bi mi kdo narekoval, kako se moram obleči za nastop itd. Enostavno nisem odstopal. Res pa je, da odrasteš in na vse te stvari gledaš drugače, na glasbo, na projekte, prav tako se naučiš gledati širše. Obožujem gledati, kako se razvijam skozi čas.

Story: Se bojite, da vas ljudje ne bodo več jemali resno, glede na to, da smo vas vajeni v številnih vlogah?

Ne bojim se ničesar, ker vem, da vedno dam 100 odstotkov. Vseeno mi je, kaj govorijo drugi, pomembno je delati in se graditi. Ekipa muzikala je zelo močna in vesel sem, da bom lahko v krogu talentiranih ljudi.

Story: Če se muzikal izkaže kot odlična poteza, ali to pomeni, da boste obiskali avdicijo tudi v tujini?

Razmišljal sem in kmalu po oddaji dobil kontakte za avdicije muzikalov v Avstriji. Še vedno jih hranim, takrat pa si morda nisem upal. Rad sanjam o karieri v tujini in želim si jo, hkrati pa vem, da moraš na svoji zemlji pokazati, kdo si, in šele potem iti naprej!

Priporočamo