Matjaž Kumelj: Ni prostora za ljubosumje

Matjaž Kumelj: Ni prostora za ljubosumje (foto: Gašper Franko, Ana Gregorič) Gašper Franko, Ana Gregorič
Vir: Story
25. 3. 2016

Matjaža Kumlja smo spoznali na malih zaslonih, ko se je v šovu Znan obraz ima svoj glas prelevil v različne glasbene ustvarjalce. Že takrat je dokazal, da je vešč svojega dela in da mu glasba narekuje ritem življenja. Zdaj se je odločil, da se publiki predstavi tudi s svojim prvim videospotom, za katerega je padel celo v posteljo!

Story: Matjaž, vajeni smo vas že v različnih vlogah in tudi kot model ste doživeli že marsikaj. A tokrat ste presenetili z nekoliko bolj vročimi posnetki. Kako je bilo na snemanju in kdo je dekle, ki vas je spravilo v posteljo?

Že ko je pesem nastajala, sem si želel videospot z lepim dekletom in priznam, da nisem ravno veliko razmišljal. Laura Škvorc je bila prava. (smeh) Všeč mi je, ker je model - torej vajena poziranja. Prepričal pa me je tudi njen videz v trenutku, ko sva se spoznala. Lahko vam zaupam, da sva celo že sodelovala, in sicer kot modela v Avstriji. Laura je vroča, o tem ni dvoma, in z mano se je strinjal režiser Perica Rai. (smeh) Ko sem v zakulisju opazoval kadre videospota, ko je snemala sama, sem bil popolnoma sproščen, saj gre za estetske kadre in prepričljiv spot.

Story: Vam je bilo kaj nerodno, neprijetno?

(smeh) Neprijetno mi je bilo, ko sem moral razložiti, za kaj v spotu gre in kaj želimo doseči. Za trenutek sem dobil občutek, kot da bom snemal film za odrasle. (smeh) Z Lauro sva profesionalca na svojih področjih in je stvar lepo stekla. Stvari se snemajo po odsekih, marsikaj smo obrnili tudi na smeh, tako da smo se kot ekipa zelo zabavali.

Story: V bistvu je to za vas popolnoma nova izkušnja, saj je to vaš prvi projekt, kjer se predstavljate sami. Včasih ste snemali spote s skupino, zdaj ste v ospredju le vi.

Ko se odločiš posneti prvi videospot, je stvar precej drugačna. Res je. To je moj prvi videospot, kjer nastopam kot solist. K projektu pristopiš sam in si seveda želiš, da bo popolno. Da bo izdelek nekoliko drugačen od drugih, saj želiš izbrati svojo pot dela. Hkrati pa moraš stvari prepustiti ljudem, ki to počnejo že dlje časa in vedo, kaj je dobro. Vsak dan se želim učiti, in to bom delal do konca kariere. To, česar ne zmorem, predam profesionalnim ljudem. Tako je tudi stilistka Zlata Zavašnik pripravila odlične stajlinge, za katere upam, da bodo glede na zgodbo in prizore sploh kaj vidni. (smeh)

Story: Slikanje in snemanje sta bili precej erotični. Kako se v takšnih trenutkih zadržujete? Ostajate strogo profesionalni? Zakaj ste se odločili za zgodbo med vročimi rjuhami?

Slike so nastale spontano, med snemanjem spota, tako da ni bilo nekega poziranja. Je pa zagotovo slikati takšne prizore lažje kot snemati. Zgodba je nekako nastala v moji glavi, razširil pa jo je režiser. Predvsem pesem in tekst sovpadata z vizualnostjo. Zgodba je bila okvirna, naredili smo pa mnogo lepše kadre, kot smo si mislili. Upam, da bo možno videti trenutek, kjer ignoriram dekle, kot da se to ne dogaja, in trenutke, ko sva bila skupaj.

Story: Glede na to, da ste še samski, ste se verjetno veliko lažje sprostili, kot če bi imeli dekle, ki bi vas ljubosumno spremljalo na snemanju. Kaj menite o ljubosumju?

V tem poslu ni prostora za ljubosumje. Vedeti moramo, kaj in zakaj delamo. Meni so te stvari jasne, seveda pa pripomorejo tudi izkušnje, ki jih na glasbeni sceni nabiram že 11. leto. Pomagala mi je tudi vloga v muzikalu Mamma Mia, kjer imam podobne prizore, igram zaročenca Sophie, tako da sem bil na prizorišču snemanja videospota popolnoma sproščen. Zagotovo pa bi v tem primer dekle pustil doma, pa ne zaradi mene, verjetno zaradi nje. (smeh)

Story: Bi lahko imeli dekle, ki bi bilo ljubosumno? Zakaj ste še vedno samski? Kakšno dekle bi vas lahko omrežilo?

Ljubosumje je težka bolezen. Želim si zvezo, ki bo temeljila na zaupanju, tako se edino lahko izognem ljubosumju. Da sem trenutno samski, je verjetno razlog kariera, a se hkrati zavedam, da si bo treba vzeti čas za zasebno življenje, saj mi je tudi družina, ki nekoč bo ... smisel življenja. No, če vas že zanima, so mi všeč temna dekleta, eksotičnega videza. Rad imam sproščena in zabavna dekleta. Ponavadi me lep nasmeh takoj prevzame. Vem, kaj si mislite ... To bi lahko bila Laura, ne? (smeh) Vem, da bosta zame prišla pravi čas in pravo dekle. Morda celo kmalu.

Story: Številni glasbeniki so za promocije pesmi pripravljeni narediti tudi nekaj bolj seksi. Je to zato, ker tovrstna zadeva stvar še vedno najbolj prodaja?

Nikoli nisem razmišljal o tem, da bi se bolj prodajalo, sem pa začutil, da bi lahko naredil nekaj drugače in da želim iti iz svojih okvirjev. Zaradi Proteini.si sem tudi v dobri formi, tako da si rečeš, kdaj, če ne zdaj. Predvsem smo želeli narediti malo drugačen spot od drugih slovenskih spotov, kjer par sedi vsak na svoji strani postelje. S Perico sva razdelala zgodbo spota in nastala je seksi stvar. Res pa je, da slike kažejo precej drugačno podobo kot kadri v videu.

Story: Zakaj ste se vi odločili za to potezo?

Po drugi strani pa je res, da si lahko to privoščim zdaj, in ne čez 30 let. (smeh) Nermin Puškar in Krešimir Tomec sta naredila odlično pesem. Izdelek je kvaliteten, dobro narejen. Pesem je bila zelo všeč tudi Alenki Godec, ki mi je bila takoj pripravljena posneti spremljevalne vokale, in tako je nastala popolna zgodba. Mislim, da smo s spotom samo še začinili celoten paket, in ne obratno. Zato sem bil pripravljen na takšno zgodbo, in ne zato, da bi prikril pomanjkljivosti!

Story: Kako je bilo na snemanju?

V videospotu igram tudi na klavir. Po dolgem času sem prijel za črno-bele tipke in se naučil svojo pesem. Klavir smo prepeljali na lokacijo in ena noga se je zlomila, zato smo morali delati zelo previdno. Morda bi se v nasprotnem primeru dogajalo tudi kaj na klavirju. (smeh) Pozneje pa so prišli na vrsto intimni prizori, ki jih, moram priznati, ni tako enostavno snemati, kot je videti. Na srečo se z Lauro poznava že od prej in sva oba profesionalca. Precej smo se smejali, resno delali in imeli živo publiko, saj je bil Rutar odprt za kupce.

Story: Začela se je nova sezona šova Znan obraz ima svoj glas. Jo boste spremljali?

Ne morem verjeti, da od naše prve oddaje mineva že tretje leto. Predvsem upam, da bo čas, da bom lahko tudi sam užival ob gledanju, saj smo lani imeli vaje za muzikal Mamma Mia ravno ob nedeljah. Oddaja je pozitivno naravnana in imeli smo se možnost dokazati v 12 imitacijah, zato sem sprejel izziv, ki ni bil lahek. Tako so me ljudje spoznali po kvalitetah, tako sem lahko prepoznavnost še dodatno izkoristil za svojo glasbo. Res je lepo, ko ti nihče več ne očita, da ne znaš peti.

Story: Torej ste polno zasedeni. Kaj vse vas čaka v teh dnevih?

Kmalu bo postavljena tudi moja nova spletna stran, kjer me boste lahko spremljali prek moje glasbe, različnih filmčkov ... Tako boste lahko na tekočem s tem, kje so nastopi, in se tako lahko ujamemo.

Napisala MIMA
Fotografije Gašper Franko, Ana Gregorič

Značke: Matjaž Kumelj
Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story12/2016

Naročite se na revijo Story:

04 511 64 44 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Priporočamo

Nova Story že v prodaji

Story 12/2016

Story 12/2016, od 17. 03. 2016