Matjaž Kumelj: Po novem s kitaro

Matjaž je do zdaj le pel, zdaj pa bi rad nastopil tudi s kitaro.
 (foto: Osebni arhiv) Osebni arhiv
Vir: Lea
14. 2. 2013

Čeprav je bilo v zadnjem času mogoče slišati različne informacije o odhodu slovenskega mistra Matjaža Kumlja iz skupine All4play, je ta vendarle še vedno njen član. Nesporazumi, če so sploh bili, so razčiščeni in četverica se je uspešno uskladila. Glede na to, da je Matjaž zelo zaseden z manekenskimi in mistrskimi obveznostmi in da se Tina pripravlja na vlogo mamice, bo temu primerno tudi delovanje skupine v bližnji prihodnosti.

Matjaž bo to leto, kot kaže njegov urnik, več po svetu kakor doma. Prav te dni ga namreč spet čaka nov skok na tuje, kamor ga kličejo pogodbene obveznosti. Vse bolj pa se bliža tudi finalni izbor za mistra Universe. "Kmalu bodo potekale tako fizične kot psihične priprave in še zadnji treningi. Imamo dobro ekipo, ki ji zaupam, in vem, da lahko dosežem dobro uvrstitev. Kolegi so postavili visoke cilje ... Ne preostane mi drugega, kot da jim sledim," smeje pravi in dodaja, da bo vesel, če bo dosegel podoben rezultat kot njegovi predhodniki.

Ujema se z značajem
A Matjaž kljub pogostim odsotnostim glasbeno še zdaleč ni rekel zadnje. Prav nasprotno! Kljub odličnemu počutju in zadovoljstvu ob odpiranju vrat v modnem svetu tudi v tujini glasbo zadnje čase že resnično pogreša.

"Že nekaj časa je, odkar sem nazadnje nastopil, pa tudi sicer so nastopi zaradi vrste drugih aktualnih stvari redki. Žal, tako pač je. Z glasbo sem zadnjih nekaj let intenzivno živel v All4play, tako da mi zares nekaj manjka. To, da smo naredili kratek premor, je bilo neizogibno in pričakovano. Veseli smo za Tino, ne nazadnje pa lahko trenutno tudi sam usmerim vso energijo v delo modela pri nas in v tujini. Z drugimi člani se sicer kar videvamo ali pa smo v stikih tudi kako drugače, kar me veseli. Pogrešam pa nove pesmi in nastope ter vse naše oboževalce. Tako sem si zaželel, da bi začel za svojo dušo igrati kitaro. Pri tem bom čisti začetnik, ampak vse se da, če se hoče. Nekaj osnov in malo posluha, pa bom lahko kaj odigral prijateljem ob druženju. Želim si tudi napisati kakšno pesem, ki bi lahko odlično zvenela na kitari," pravi.

Glasbeni mister bi namreč rad s kitaro nastopil tudi na kakšnem nastopu s skupino, vendar šele takrat, ko bo to res obvladal. Kdaj mu bo uspelo, pa je težko reči. "Mislim namreč, da bo to leto pestro in polno presenečenj, vsaj kot za zdaj kaže in kot se stvari razvijajo. Tako je tudi prav, saj se ravno to poda k mojemu značaju in mi daje zadovoljstvo," doda.

Priporočamo