Matjaž Kumelj: Popevka je zame velika čast

Matjaž Kumelj: Popevka je zame velika čast (foto: Ivan Bliznetsov) Ivan Bliznetsov
Vir: Lady
20. 9. 2018

Slovenski pevec in maneken Matjaž Kumelj iz okolice Novega mesta je nedvomno medijski obraz prihodnosti, saj je ob kreativnem glasbenem ustvarjanju že leta dejaven na številnih področjih, ki ga polnijo z življenjsko energijo in usmerjajo k vedno novim ciljem, ki jih želi doseči.

23. septembra bo nastopil na Slovenski popev­ki, kar si šteje v veliko čast. "V svoje glasbeno ustvarjanje želim dati več sebe. Zato sem tudi začel sam delati svoje pesmi, kar sem pokazal prav na lanski Slovenski popevki in seveda tudi letošnji. Zdaj bom predstavil pesem, ki je zelo osebna. Avtor besedila je Rok Lunaček, čeprav je skoraj tako, kot bi bil sam, sva namreč prijatelja in se dobro poznava. Prepričan sem, da se bodo ljudje s pesmijo Živim na pol, lahko poistovetili, če le bodo iskreni do samih sebe. Živimo v svetu, v katerem je čas naš poglavar, ki narekuje, kako moramo živeti, a zavedati se moramo, da v tej norišnici lahko prizadenemo ogromno ljudi.

Včasih se je treba ustaviti in dati veliko pozornost stvarem, ki si jih želimo. Velikokrat se ujamem, da res živim na pol, ker je ogromno stvari, ki jih delam, in težko je biti pri vseh 100-odstoten," pove Matjaž in doda: "Čeprav imam rad pop glasbo, še posebej takrat, ko je čutiti pridih orkestra, iščem neko vmesno pot in vem, da je prava zame. Slovenska popevka je nekaj posebnega. Festival, ki je na nivoju in bi moral ostati. Ni lepšega, kot stati na odru Popevke in se prepustiti popolnoma živi glasbi, kjer ni 'vsiljivcev'. Sicer pa upam, da bo nekoč tudi moja pesem na tako uglednem festivalu med zmagovalnimi."

Besedilo: Alojz Petrovčič // Fotografiji: Ivan Bliznetsov, Enja Brelih

Priporočamo