Matjaž Kumelj prvič javno predstavi svojo simpatično mamo Marjeto

Matjaž Kumelj prvič javno predstavi svojo simpatično mamo Marjeto (foto: Ivan Bliznetsov) Ivan Bliznetsov
Vir: Story
23. 1. 2019

Pevec, maneken in igralec Matjaž Kumelj je človek, ki v poslovnih vodah ničesar ne prepušča naključju, ampak premišljeno, kljub številnim oviram in udarcem, pluje skozi življenjske izzive. 

V tokratni zgodbi revije Story predstavljamo Matjaža v popolnoma drugačni luči, saj se je odločil, da prvič javno predstavi svojo simpatično mamo Marjeto, spregovori o bolj osebnih temah in o življenju s starši, ki mu že leta stojijo ob strani.

Story: Matjaž, najprej nas zanima, kaj za vas pomeni beseda družina, saj ste tudi sami povedali, da si nekoč želite imeti otroke in ljubezen. Leta so že prava, a očitno prave osebe, ki bi osvojila vaše srce, še ni na obzorju?

Zagotovo bi imel otroke in družino, to je smisel življenja. Je nekako želja večine moških. Punce so, pridejo in grejo. Vem, da je zelo težko razumeti ta kaos, v katerem živim in kar delam. Dogaja se ogromno in želim si, da se, zato hitro stvari preidejo v ljubosumje, češ ‘Ti, ki si znan, lahko dobiš katerokoli, kadarkoli.’ Pa še zdaleč ni tako. Včasih prav nasprotno. To se mi zdi največji razlog za neuspešne dolge zveze. Glede svoje družine ne morem reči, da mi je kadarkoli kaj manjkalo, ker sem okrog sebe vedno imel ljudi, ki so me imeli radi. Mami zelo odkrito in je to pokazala, ati ni znal pokazati, sem pa vedel, da je tako! Družina so ljudje, za katere veš, da bi zate naredili vse!

Story: Ali je v vaših očeh samski stan obdobje, ki ga je treba čim prej končati, ali najlepše obdobje v življenju, ki ga je treba premišljeno izkoristiti?

To je obdobje, ki mi je zelo všeč, a ga je treba končati. (smeh) Torej oboje. Bravo, zelo dobro ste sklepali ... Moj problem je točno to, da želim obdobje premišljeno izkoristiti in zgraditi kariero, ob tem pa velikokrat potisnem na stran osebno življenje, na kar sem večkrat jezen, seveda nase! Glasba in stvari, ki jih počnem, niso kot droga ... to je nekaj, kar enostavno imaš nadvse rad ali pa nimaš.

Story: Nedvomno ste eden od medijcev, ki je začel delati že v najstniških letih in se boriti za medijsko prepoznavnost …

Leta 2005 sem začel kariero v Bitki talentov v oddaji Spet doma pri Mariu Galuniču. Takrat sem želel imeti skupino in našel sem jo - All4play. Lepo je bilo, nekaj novega, vsega smo se naučili sami znotraj skupine - obnašanja na odru, dajanja intervjujev itd. Ni bilo lahko, nihče nam ni povedal, kaj je pravilno. Smo pa imeli ob sebi starše, ki so naredili vse za nas, da bi nam uspelo. Lahko rečem, da so se Gregovi starši najbolj angažirali, in jaz sem jim iz srca hvaležen.

Story: Gospa Marjeta, če se ozremo nazaj, ali je bila skrb večja, ko je Matjaž nastopal s skupino, ali danes, ko je na samostojni glasbeni poti?

V času skupine so bile najtežje neprespane noči, saj nisem vedela, kaj se z Matjažem dogaja. Sama jih iskreno nisem veliko vozila na nastope, ker nisem vajena dolgih in poznih voženj. Če je vozila Sanjina mama, so vedno prišli domov v poznih jutranjih urah s povabilom na jutranjo kavo. (smeh) Ko je šel na solo pot, je bila edina skrb, s kom se druži. V skupini sem poznala vse starše in je bilo lažje. Za druge stvari na odru sem vedela, da jih bo tudi sam opravil odlično! Vedno sem verjela vanj.Story: Medijski začetki pri družini Kumelj najverjetneje niso bili lahki, saj je bilo verjetno kar nekaj odrekanj?

Matjaž: Vsi mali otroci si želimo biti glasbene zvezde. Sliši se res lepo, a ozadje je nekaj popolnoma drugačnega. To je eno veliko garanje, ogromno odrekanj in veliko finančnega vložka. Na koncu pa zagotovila za uspeh ni. Ko si nov na sceni, te vsi jemljejo kot novinca, ki ne zna peti, pevca, ki se še ni dokazal! V mojih začetkih so bili popularni nastopi na plejbek itd. Ljudje ne privoščijo uspeha, še posebej, če prideš s podeželja in želiš pevsko kariero. Veliko je pritiska, ki ga moraš zdržati. Potem pa ste tu še mediji, ki hočete izvedeti vse.

Marjeta: Spomnim se, ko mi je Matjaž povedal, da se je prijavil na Bitko talentov. Do takrat sploh nisem vedela, da zna peti oziroma da bi se sploh kdaj s tem ukvarjal.

Matjaž: Prvi problem je bila vožnja na avdicijo, mami Ljubljane ne pozna, tako da je prišel v poštev samo še vlak. Oči pa ni ravno verjel v te stvari, ni mi preprečeval, a tudi ne zelo podpiral. Od nastopov na Bitki talentov je mama začela biti ponosna name. (smeh) Vsak časopis, v katerem sem bil, je moral biti en teden na klopi, da so ga vsi obiski pri nas prelistali, prebrali in videli. (smeh)

Story: Kakšen odnos pa imata z mamo?

Matjaž: Velikokrat sem se vprašal, kakšna je to moč mama-sin, da je bila pripravljena toliko narediti, včasih dati vse, da sem jaz lahko živel svoje sanje. Da jih živim, konec koncev. Mami je edina oseba, ki me je podpirala od vsega začetka v polni meri, četudi kdaj ni verjela v kakšen projekt.

Marjeta: Kljub uspehom sem ga večkrat poskušala odvrniti od glasbene kariere.
Story: Zakaj?

Marjeta: Mož ni pretirano podpiral tega glasbenega sveta, zato sem bila jaz tista gonilna sila. Verjemite, so obdobja, ko je bilo finančno težko. Celo tako, da smo zaradi kariere bili brez denarja, včasih smo se borili tudi iz meseca v mesec.

Matjaž: Vsi začetki so težki, zelo težki! Vztrajal sem in zdaj je ves trud poplačan. Bilo je na nitki, ali bom nadaljeval ali pa pustil, a zdaj živim in delam točno to, kar me veseli.

Marjeta: Za vsakim dežjem posije sonce, sem pa še vedno jezna, da Matjaž ni naredil letnika v srednji šoli zaradi glasbe!

Story: Kako ste sprejemali mamine nasvete?

Matjaž: Napotkov glede glasbe nisem ravno veliko sprejemal od nje, saj se mi zdi, da v tem segmentu vem nekoliko več. Zagotovo pa sem poslušal, kako je najbolj ugodno priti skozi neko situacijo, kajti ona zna narediti iz enega evra deset in več. (smeh)

Marjeta: Vedno sem našla rešitev, morala sem!

Story: Sta se kdaj pošteno sprla ali razjezila drug na drugega?

Matjaž: Manjši spori so vedno prisotni, po navadi takrat, ko se kaj opremlja, saj imava popolnoma drugačen okus pri pohištvu ali okrasnih stvareh. (smeh). Večji pa nastanejo vedno zaradi denarja, saj meni ni toliko pomemben na prvi pogled ...

Marjeta: Seveda, saj še nimaš svojih otrok! Ko jih boš dobil, boš spoznal, da je tudi denar pomemben.

Story: Opazno je, da sta velika zaupnika ...

Matjaž: Veliko si zaupava in marsikdaj se pogovarjava in smejiva pozno v noč. Če sem iskren, se ne pogovarjava le o intimnih stvareh. (smeh) Očitno sva oba malo konservativna glede tega.

Marjeta: Da.Story: Kateri mamin življenjski nasvet pa vam največ pomeni in se ga velikokrat spomnite tudi, ko nje ni v bližini?

Najbolj sem vesel, da sem z njeno pomočjo postal odgovoren do te mere, da lahko delujem dobro na svojem področju in sem pri tem uspešen. Odgovornost je velika stvar in nujno pomembna za poslovanje.

Story: Že kaj premišljujete o tem, da bi zaživeli na svojem?

Kolikor sem rad doma, toliko rad potujem in grem naokrog. Je pa res, da se vedno rad vrnem na pravo turško kavo k mami ... to vedno pogrešam! Pa tudi veliko bolj so me veseli, če me nekaj dni ni. (smeh) Sicer živimo v isti hiši, a imam svoje stanovanje, tako da sem se nekako odcepil. (smeh)

Story: O družini dolgo niste javno govorili. Kaj vas je zdaj spodbudilo, da spregovorite o zasebnosti?

Sem človek, ki zelo težko izkazuje čustva, tudi do mami. Ne znam jih pokazati tako, kot so drugi vajeni. Seveda ve, da jo imam rad, ker to pokažem na drugačen način, z lepim vedenjem, pogovori, mnenji itd. Odločil sem se, da prvič predstavim žensko, ki mi pomeni največ v življenju, na katero sem najbolj ponosen.

Story: Ne moremo mimo tega, da je član družine Kumelj tudi mačji ljubljenec. (smeh)

Matjaž: Imeli smo mačka, ki je žal preminul. Pred približno tremi leti pa sva z mami dobila napad in na vsak način želela imeti novega mucka. Nekaterim so mačka hinavske in jih ne marajo, pri nas pa je nasprotno. Vedno smo jih imeli radi.

Marjeta: Predvsem oči. (smeh) Mož verjetno še zdaj ne ve, da sva jo šla z Matjažem iskat skoraj na drugi konec Slovenije. Naša mačka ni Dolenjka, ampak je nabrita Primorka, natančneje iz Portoroža. Ne predstavljamo si življenja brez nje in smo neizmerno hvaležni prijazni družini, da so nam jo podarili, takrat še zelo majhno muco.

Matjaž: Večkrat rečemo, da zna skoraj vse, samo govoriti ne. Vodo pije sama iz pipe na umivalniku, pokliče, ko je lačna, in se z nami igra natančno toliko časa, kolikor ji paše. (smeh) Mami jo zna razdražiti in takrat postane kot pravi tiger. Posledici so vidne na rokah.

Marjeta: Matjaža velikokrat ni doma in takrat opazim, kako ga išče, enostavno čuti, da ga ni.

Matjaž: Torej me vsaj nekdo pogreša? (smeh)

Story: Katere pasme je in kako ste izbrali ime?

Marjeta: Je mešanka s pasmo maine coonom, kar se vidi že na prvi pogled. Takšno mačko smo si vedno želeli, samo da ima košato dlako. Izbrati ime je bila velika težava, a so pomagali Matjaževi oboževalci.

Matjaž: Res je! Na Facebooku sem objavil, da imamo novega člana in da izbiram ime zanj. Predlogov, torej komentarjev, je bilo ogromno, zmagalo pa je ime Meggie!

Story: In ker smo zakorakali v novo leto, nam razkrijete svoje načrte v letu 2019?

Matjaž: Upam, da prihodnje leto res uspe duet, ki sem si ga zadal že nekaj časa nazaj. Tako bi moja glasba segala tudi zunaj slovenskih meja. To je velika želja, da grem sam stopničko višje v glasbeni karieri. Vse bom naredil, da to uspe! (a se za zaključek oglasi tudi mama in nazorno razkrije svoj pogled na sina)

Marjeta: Jaz pa si želim vnukov! Zdaj sem v pokoju in imam čas za to, samo povem.

Matjaž: V enem letu se lahko ogromno spremeni. Mami, mogoče pa.

Ustvarjalen na več področjih: Glasba, igra in manekenstvo

Matjaž Kumelj je pevec, ki na slovenski sceni ustvarja že več kot deset let. Začel je v skupini All4play, zatem se je podal na samostojno glasbeno pot. Ukvarja se tudi z manekenstvom, med drugim je leta 2012 postal mister Slovenije. Trenutno združuje glasbo, igro in manekenstvo. V medijskih krogih se ga je na zabaven način že oprijel naziv moški multipraktik, na katerega Matjaž gleda z nasmehom.

Mamina čustvena iskrenost: “Pri štirih letih bi lahko Matjaža izgubila”

Matjaževa mama Marjeta je z nami prvič javno delila delček družinske zasebnosti, saj nam je razkrila, da bi pri štirih letih lahko sina izgubila in bi bila življenjska zgodba družine danes povsem drugačna. “Malo ljudi ve, da sem Matjaža pri štirih letih skoraj izgubila. To je bila zelo travmatična izkušnja, saj je moj edini otrok. S prijatelji so se igrali ob potoku, ko je Matjaž zdrsnil vanj in se začel utapljati. Za to sem izvedela prepozno, a ga je rešil njegov prijatelj Andrej. To je bilo, zanimivo, na dan prvega aprila, torej dan pred Matjaževim rojstnim dnem. Kar stresem se, ko pomislim na tisti dogodek, saj sin takrat še ni znal plavati,” pove Matjaževa mama Marjeta.

Besedilo: Alojz Petrovčič // Fotografije: Ivan Bliznetsov

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story01/2019

Naročite se na revijo Story:

04 511 64 44 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Priporočamo

Nova Story že v prodaji

Story 01/2019

Story 01/2019, od 03. 01. 2019