Matjaž Kumelj še vedno išče pravo!

Matjaž Kumelj še vedno išče pravo! (foto: Enja Brelih) Enja Brelih
Vir: Story
27. 9. 2018

Slovenski pevec in maneken Matjaž Kumelj iz okolice Novega mesta je že leta dejaven na številnih področjih, ki ga polnijo z energijo ter ga vodijo k vedno novim izzivom. Tokrat se je razgalil in nam razkril številne poslovne in zasebne zanimivosti iz svojega razgibanega življenjskega vsakdanjika.

Story: Matjaž, ste vsestranski in nadvse delaven fant, ki uživa tako v petju, igralstvu kot manekenstvu. Katero področje pa vam je najbolj pri srcu?

To je pa lepo slišati. Res se trudim, predvsem pa želim imeti velike projekte, ki nekaj pomenijo, in trenutno mi to uspeva. Rad sem z ljudmi, zato delam več stvari hkrati, ki ste jih našteli. Zakaj ne, saj mislim, da trenutno zmorem vse, pri petdesetih bo vse drugače! (smeh) Sicer pa lahko rečem, da je glasba tista, po kateri želim, da bi si me zapomnili. Priznam, da sem se že skoraj nehal ukvarjati s petjem, a nisem zdržal dolgo. Če imaš glasbo rad, jo imaš za vse življenje.

Story: Če poletimo leta nazaj, ste bili član zelo uspešne skupine 4Play, danes pa nabirate izkušnje in uspehe na samostojni glasbeni poti. Kako bi opisali svojo dosedanjo pot?

Nekdanja skupina 4Play mi je dala ves potreben začetek, da sem se sploh nekako znašel v tem svetu. To spoštujem in se tega zavedam še danes. Nismo bili združeni na silo, ampak ker smo si to želeli, in naj povem, da smo se vsega naučili sami. Od obnašanja na odru do intervjujev itd. Verjetno bi zdaj šel po kakšni bližnjici do cilja, ampak se je vse zagotovo zgodilo z razlogom, da sem pridobil vse znanje, ki ga imam za nastopanje in delovanje na naši sceni. Lahko rečem, da gradim kariero počasneje, bolj previdno, a z velikim užitkom! Vem, da si izbiram težjo pot z zvrstjo, ki jo delam, ampak upam, da bodo stvari za mano ostale dalj časa.

Story: V zadnjem letu ste na svojem profilu na Instagramu objavili kar nekaj razgaljenih fotografij, kjer na umetniški način odkrivate svoje intimne dele telesa. Je v tem kakšno sporočilo ali je to le del vašega manekenskega posla, kjer je treba pokazati vedno dve plati, da ste nato zanimivi agentom, ki se nato odločijo za vas?

Na družabnih omrežjih sem aktiven, ampak mislim, da bi lahko bil še bolj, oboževalci bi si to želeli. Nikoli pa ne objavljam stvari, da bi izzval neki odziv. Seveda, ko je kakšna slika zgoraj brez, je večji odziv, sicer pa kdaj se bom slikal brez majice, če ne zdaj?! Res je, da obožujem različna fotografiranja, in bolj ko so drugačne vloge, raje jih imam. S tem zagotovo pokažem več svojih plati, kar je za ta posel potrebno, in dokler je vse v meji estetike, sem zadovoljen. Ko je fotografiranje bolj izzivalno, nisem tako zelo pogumen in brez sramu, kot je videti ... zablokiram pa tudi ne. (smeh) Mogoče pa moje fotografije koga prepričajo o zdravem načinu življenja in treningih. Idej je še ogromno, tako da kar sledite in izvedeli boste še več.

Story: Bili ste tudi mister Slovenije 2012. Kaj vam pomeni ta lepotni naslov? Opazili smo tudi, da radi priskočite na pomoč organizacijski ekipi Mistra Slovenije?

Mister Slovenije je bila moja prelomnica za solistično pot. Takrat sem se nekako osamosvojil in vse vajeti vzel v svoje roke. Spoznal sem ogromno ljudi, začel potovati in ravno takrat iskreno začutil, da je glasba tista, h kateri se želim vrniti in z njo ustvarjati svojo zgodovino. Po tem nazivu so začele prihajati ponudbe za šov Znan obraz ima svoj glas, muzikal Mamma Mia!, duet z odlično pevko Alenko Godec itd. Mister je lahko odlična odskočna deska, če si pripravljen trdo delati oz. garati. Zato želim pomagati tako fantom, ki se prijavijo, kot tudi organizatorki Nini Uršič, s katero uspešno kujeva načrte, si pomagava in skupaj rasteva. Želim, da projekt Mister Slovenije postane res velika stvar in razbije vse stereotipe.

Story: Nastopili ste na različnih festivalih, kjer vas je občinstvo vedno lepo sprejelo. Pred nami je Popevka, kjer ste se predstavili s pesmijo Živim na pol. Nam razkrijete sporočilo svoje pesmi, res živite na pol?

Po navadi nisem. Zdaj pa želim v svojo glasbo dati več sebe. Zato sem začel sam delati svoje pesmi, kar sem pokazal ravno na lanski Slovenski popevki in seveda letošnji tudi, kot avtor. Letos bom predstavil pesem, ki je zelo osebna. Rok Lunaček je avtor besedila, čeprav je skoraj tako, kot bi bil sam. Sva prijatelja in se dobro poznava. Prepričan sem, da se bodo s pesmijo Živim na pol ljudje lahko poistovetili, če bodo le iskreni do sebe. Živimo v svetu, kjer je čas naš poglavar, ki narekuje, kako moramo živeti, a zavedati se moramo, da v tej norišnici lahko prizadenemo ogromno ljudi. Včasih se je treba ustaviti in dati veliko pozornost stvarem, ki si jih želimo. Velikokrat se ujamem, da res živim na pol, ker je ogromno stvari, ki jih delam, in je težko biti stoodstoten.

Story: Čutiti je, da vam nastopi z orkestrom ustrezajo. So morda za to krivi glasbeni idoli? Popevka ima namreč v vašem srcu posebno mesto, zakaj?

Res je, petje z velikimi orkestri pa tudi big bandi je bila od nekdaj moja velika želja in to je tista smer glasbe, v kateri res uživam, je pa, kot sem omenil, to težja in daljša pot do pravega uspeha. Moj velik idol je zagotovo Michael Buble, ki je vrhunski glasbenik, obdan z mogočnimi orkestri tudi na koncertih. To so moje želje. Čeprav imam rad pop glasbo, še posebej takrat, ko je čutiti pridih orkestra. Iščem neko vmesno pot, za katero vem, da je prava zame. Slovenska popevka je nekaj posebnega. Festival, ki je na nivoju in bi moral ostati. Ni lepšega kot stati na odru Popevke in se prepustiti popolnoma živi glasbi, kjer ni 'vsiljivcev'. Upam, da bo nekoč tudi moja pesem med zmagovalnimi.

Story: Kaj pa je za vas smisel življenja?

Da se znam sprostiti, sem moral do tega priti in se naučiti. Vse bolj vem, kaj si želim, in vse druge stvari me ne zanimajo. Ne želim delati ničesar na silo in z nekim preračunljivim namenom. Hočem biti iskren do sebe in ugotavljati, kaj v nekem trenutku želim. Rad imam 'kaos', v katerem trenutno delam, hkrati pa obožujem čas, ki ga preživim sam s sabo ali s svojimi bližnjimi. Rad pa bi, da nekje nekaj ostane za mano, da se bodo ljudje lahko spominjali.

Story: Med številnimi projekti je zelo odmeven tudi vaš nastop v muzikalu Mamma Mia! in novem, Briljantina. Kdaj si vzamete čas za sprostitev?

Vesel sem, da sem lahko pri tako velikem in uspešnem projektu, kot je Mamma Mia!. Trenutno nastopamo že dobra tri leta, kar je veliko. Muzikal mi je dal konstantno učenje na več področjih. Zaradi predstav se skoraj vsak dan poje in vzdržuje glas, pili ples in, kar je zame novo, pridobivajo igralske sposobnosti. Veliko sem se naučil, ker imamo stare izkušene mačke v ekipi, no ... Še vedno pa se mi ni uspelo poročiti, tudi po 130 predstavah. (smeh) V Briljantini pa sem dobil glavno vlogo, lahko rečem, da sem si jo prigaral. Stvar je glede intenzivnosti na višjem nivoju, saj gre za najstniški muzikal. Veliko bolj zahtevno je biti John Travolta kot zaročenec v Mamma Mii! (smeh) Seveda sem z veseljem sprejel vlogo, ker vem, da mi bo ogromno dala, če drugega ne, nove ljudi, prijatelje in ogromno odrskih izkušenj, saj je vse pripravljeno, da bomo lahko igrali več let. Ko povzamem vse, s čimer se ukvarjam, mi ostane malo časa zase, še vedno pa ne zamudim treningov na fitnesu in gledanja filmov na platnu kar v domačem hišnem kinu. To je tisto, kar me sprosti in napolni z ogromno novimi idejami.

Story: Videti je, kot da samo delate, pa ostane še kaj časa za ljubezen? Ste pri svojih enaintridesetih že našli tisto pravo ljubezen za vedno?

Matematika in ugibanje mojih let vam gresta dobro od rok. (smeh) Kaj naj rečem, vse se dogaja zelo hitro, in če te ni v tem trenutku z bistro glavo, te pač ni. Včasih sovražim, da sem toliko predan svojemu delu, da pozabim na zasebno življenje. Vem, da moram ta del spremeniti, in bom. Trenutno pa lahko rečem, da še vedno iščem tisto pravo, ki je tam nekje (smeh). Velikokrat najdem srečo v večjih stvareh, samo še pri dekletu in zvezi ne, ki bi trajala. Tako da vrata so odprta.

Sanje o družini: "Imeti družino, to je smisel življenja"

Vsestranski Matjaž ne skriva, da bi rad našel tisto pravo osebo, s katero bi si ustvaril družino, saj kot pravi, je to smisel življenja. "Imeti družino mi nekako pomeni smisel življenja, to imam rad. Tega si želim. Veliko večji problem je najti nekoga, ki bi razumel ta moj 'kaos', v katerem delam. Biti na očeh javnosti izzove nekakšno nesigurnost v partnerju, v smislu, da lahko najdem drugega na vsakem vogalu. Mogoče je to resnica, a najti nekoga za vogalom, ki ti popolnoma ugaja, je laž. Treba se je naučiti graditi z nekom, s katerim si, in ne iskati izboljšave!"

Besedilo: Alojz Petrovčič // Fotografije: Ivan Bliznetsov, Enja Brelih

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story20/2018

Naročite se na revijo Story:

04 511 64 44 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Priporočamo

Nova Story že v prodaji

Story 20/2018

Story 20/2018, od 13. 09. 2018