Matjaž Kumelj: Učil se bo korejsko ...

Vir: Nova
25. 11. 2012

Slovenski mister Matjaž Kumelj je pred kratkim odpotoval na nekajmesečno manekensko delo v Seul, kjer bo do februarja.

Prebiva v najprestižnejšem seulskem predelu Gangnam (od koder tudi izvira ime plesa, ki je obnorel svet, Gangnam Style) v bližini agencije, s katero je prek matične agencije Mister model management podpisal pogodbo za delo v Koreji.

Edini stvari, ki se ju mora pravzaprav navaditi in ki mu povzročata preglavice, sta gost promet in jezik. Promet je neprimerljivo gostejši kot v Sloveniji, korejščina pa zanj do zdaj povsem neznan jezik.

»Največja težava je v tem, da marsikje ne govorijo angleščine ali katerega drugega jezika, ampak samo svojega. Tako moram največkrat prositi korejske sostanovalce, da gredo z menoj zaradi prevajanja, še posebej po nakupih. Vsi izdelki so označeni v korejščini, ki je sam ne razumem niti besede, trgovci pa ne angleško. Brez pomoči drugih ne morem nič,« pravi.

Zato se počasi uči korejskih besed. Ali se bo jezika naučil in koliko, težko pove, zagotovo pa bo za začetek tudi že majhno znanje besed pomagalo pri lažji komunikaciji in sporazumevanju. »Če drugega ne, vsaj lačen in žejen ne bom, to pa je najvažnejše,« pravi Matjaž.

Priporočamo