Matjaž Kumelj uživa v izzivih!

Matjaž Kumelj uživa v izzivih! (foto: Ivan Bliznetsov) Ivan Bliznetsov
Vir: Nova
31. 1. 2019

Pevec, maneken in igralec Matjaž Kumelj je človek, ki v poslovnih vodah deluje nadvse premišljeno ter si vedno znova postavlja izzive, ki njegovo pestro medijsko zgodbo le dodatno nadgrajujejo.

Tokrat se nam je razgalil in razkril, kakšno vrednoto ima zanj družina ter kako mu uspe prepletati vse medijske zgodbe, v katere je vpet.

Kaj vam pomeni družina, saj nedvomno tudi sami strmite k temu, da bi nekoč imeli svoje otroke in ljubezen ob sebi?

Zagotovo je, da bi imel otroke in družino, to je smisel življenja. Je nekako želja večine moških. Punce so, pridejo in grejo. Vem, da je zelo težko razumeti ta kaos, v katerem živim in kar delam. Dogaja se ogromno in želim si, da se, zato pa hitro stvari preidejo v ljubosumje, češ, ti, ki si poznan, lahko dobiš katerokoli, kadarkoli. Pa še zdaleč ni tako. Včasih prav nasprotno. To se mi zdi največji razlog za neuspele dolgotrajnejše zveze. Glede svoje družine ne morem reči, da mi je kadarkoli kaj manjkalo, ker sem vedno imel ljudi okoli sebe, ki so me imeli radi. Mami zelo odkrito in je to pokazala, ati ni znal pokazati, sem pa vedel, da je tako! Družina so ljudje, za katere veš, da bi zate naredili vse!

Že lep čas uživate v samskem stanu, na vašo pot še ni stopilo pravo dekle, ki bi osvojilo vaše srce ...

To je obdobje, ki mi je zelo všeč, a ga je treba končati. Moj problem je točno to, da želim obdobje premišljeno izkoristiti in zgraditi kariero, ob tem pa velikokrat potis­nem na stran svoje zasebno življenje, na kar sem velikokrat prav jezen, seveda sam nase! Glasba in stvari, ki jih počnem, niso kot droga, to je nekaj, kar enostavno imaš nadvse rad ali pa ne.Vaša kariera je nadvse razgibana, saj ste jo začeli davnega leta 2005 v oddaji Maria Galuniča Spet doma in čez leta do danes intenzivno nadgrajevali ...

Res je, kariero sem začel graditi leta 2005 pri Mariu Galuniču v oddaji Spet doma, kjer sem nastopil kot solist v Bitki talentov. Vsi otroci si želimo biti glasbene zvezde. Sliši se res lepo, a ozadje je nekaj popolnoma drugačnega. To je eno veliko garanje, ogromno odrekanj in veliko finančnega vložka. Na koncu pa ni garancije za uspeh. Ko si nov na sceni, te vsi jemljejo kot novinca, ki ne zna peti, pevec, ki se še ni dokazal! V mojih začetkih so bili popularni playback nastopi itd. Ljudje ne privoščijo uspeha, zlasti če prideš s podeželja in želiš pevsko kariero. Veliko je pritiska, ki ga moraš zdržati. Potem pa ste tu še mediji, ki hočete izvedeti vse. Sledilo je obdobje skupine All4play, zatem sem se podal na svojo samostojno glasbeno pot. Ob glasbi se ukvarjam tudi z manekenstvom, med drugim sem leta 2012 postal mister Slovenije. Trenutno sem v obdobju, ko združujem oziroma prepletam glasbo, igro in manekenstvo. Tako se me je v medijskih krogih na zabaven način oprijel naziv moški multipraktik, na katerega gledam z nasmehom.

Vaš delovni urnik je kar poln obveznosti. Kje si naberete energijo?

Imam šele rosnih 31 let. Predvsem mislim, da me žene adrenalin, ki ga doživ­ljam na odru, pa naj bo to takrat, ko pojem, kot solist ali v muzikalu. To je nekaj, kar se težko opiše, zagotovo pa se želiš vračati na oder zaradi tega občutka. Če je vse tako, kot mora biti, še kako čutiš energijo, ki ti jo poslušalci vračajo. Takrat si vedno rečem, danes pa je res odlično. Veliko časa namenim svoji karieri, ker mojim idejam ni videti konca. Dejansko jih črpam iz vsakodnevnega okolja in situacij. Zelo hitro najdem in spreobrnem neko situacijo v svojo korist in iz tega naredim zgodbo v glasbi, manekenstvu, pri muzikalu pa se moramo držati zastavljene igre. Vsako minuto namen­jam inspiraciji za delo.Slišati je, da vas plesni oder zelo mami. Vas bomo morda videli v novi sezoni plesnega šova Zvezde plešejo?

Res je, ni skrivnost, da zelo rad plešem. Hitro se učim, še vedno pa bi si mama želela, da znam kakšen bolj klasičen ples. Saj nekaj znam, a kmalu pozabim. Žuri, kot jih imamo zdaj, niso takšni, kot takrat, ko so bili moji starši mlajši. Zabavni plesni šov Zvezde plešejo je zagotovo nekaj takega, za kar bi se takoj odločil. Zavedam se, da je tekmovanje, a hkrati vem, kaj vse se lahko naučim iz takšnega šova. Sem precej tekmovalen, zato vem, da bi dal vse od sebe, da pridem čim dlje. Ples mi predstavlja nekaj, s čimer moški lahko hitro prepriča dekle. Dejansko si pravi mačo, če znaš dobro zasukati punco. V izzivih na polno uživam in se zavedam, da le s trdim delom lahko dosežem cilj, ki sem si ga zadal. Upam, da me uslišijo in si preberejo te vrstice tudi producenti plesnega šova Zvezde plešejo ter me nekoč povabijo v del medijske ekipe. Verjemite, ne bom razočaral!

V avtorskih vodah

Matjaž medijsko zelo težko miruje, zato smo ga povprašali, katere poslovno glasbene izzive ima v mislih za letos. “Letos si resnično želim delati svojo glasbo. Ideje imam, novo leto je pred mano, torej imam vse leto čas, da lahko delam in dajem nekaj sebe svojim oboževalcem. Recimo, da je moj realni cilj veliko nastopati po Sloveniji ter izdati vsaj tri nove avtorske pesmi.”

Besedilo: Alojz Petrovčič // Fotografije: Ivan Bliznetsov

Priporočamo