Mister Slovenije 2015 Matjaž Lesjak razkriva, kaj pričakuje od selitve v Milano

Mister Slovenije 2015 Matjaž Lesjak razkriva, kaj pričakuje od selitve v Milano (foto: Helena Kermelj, Zaklop) Helena Kermelj, Zaklop
Vir: Nova
17. 8. 2015

Dejstvo, da letos na svetovnem izboru za mistra ne bomo videli slovenskega predstavnika, aktualnega mistra Matjaža Lesjaka ne moti pretirano, saj se je popolnoma osredotočil na kariero na modnih brveh. Najlepši Slovenec že jeseni odhaja v Milano, kjer bo pod okriljem tamkajšnje agencije poskušal uspeti v modnem svetu. Ambicioznega lepotca smo pred odhodom povprašali o njegovih dolgoročnih načrtih in čemu vsemu se je bil zaradi izklesanega telesa prisiljen v zadnjem letu odpovedati.

Vaša velika želja takoj po zmagi na tekmovanju za mistra Slovenije je bila, da bi se čim prej odpravili v Milano. Kako blizu ste realizaciji tega?

S svojo agencijo iz Milana sem že nekaj časa dogovorjen, manjkajo le še detajli, za katere bo poskrbljeno v prihajajočem mesecu. Tja se selim v začetku oktobra. Glede namestitve pa sem se že povezal z drugimi manekeni, tako da bomo po vsej verjetnosti skupaj najeli kakšno večje stanovanje. Milano je priznano svetovno središče mode. Uspeti tukaj so sanje vsakega manekena.

Matjaž Lesjak Kje po svetu bi najraje želeli delati?

Najraje bi delal v New Yorku. Mentaliteta ljudi in življenje prek luže sta me vedno fascinirala. Rad pa bi se preizkusil tudi na drugih modnih trgih.

Huda poletna vročina gotovo ni pozabila na Ptuj, od koder prihajate. Kako se Ptujčani hladite v poletnih mesecih?

Najboljša poletna osvežitev je zagotovo v termah. Sam pa se velikokrat odpravim veslat po Ptujskem jezeru, tako da osvežitev kar kombiniram s športom.

Kako vroča roba ste, če bi se lahko ocenili od ena do deset?

Čista desetkica! Šalo na stran, nikoli se nisem imel za najlepšega Slovenca. Verjamem, da je to preveč subjektivna stvar. Naziv mister Slovenije mi pomeni veliko več, kot pa samo zunanjo lepoto.

Ste kaj žalostni, ker od letos ne sodelujemo več na svetovnem tekmovanju za mistra? Ravno vi ste padli v to novo postavko ...

Malo mi je žal, da se ne bom udeležil svetovnega izbora, ja. Verjamem, da bi to bila velika življenjska izkušnja. Vendar pa imam zdaj v načrtu ogromno novih projektov, tako da tekmovanja ne bom kaj posebej pogrešal.

Vseeno pa boste morali pometati s konkurenco v modnem svetu. Se je po vašem mnenju z nasprotniki dobro spoprijateljiti ali se je treba držati bolj zase?

Eden izmed mojih večjih ciljev je tudi spoznati čim več ljudi. Kljub konkurenčnosti upam, da bo mi uspelo vzpostaviti nova dobra prijateljstva. Dokler bodo vsi pošteni do mene, bom jaz pošten do njih.

Nisem se nikoli imel za najlepšega Slovenca.Čemu vsemu se je bilo treba odreči za telo najlepšega v deželi?

Hitri hrani! Sladkorja, alkohola in podobnih stvari nisem nikoli veliko užival, tako da to ni predstavljalo problema. Sem pa velik ljubitelj pic in si še zdaj tu pa tam kakšno privoščim. Še zmeraj je treba znati uživati v hrani.

Se zaradi kariere odrekate tudi ljubezni in dekletom?

Za zdaj se to še ni zgodilo, vendar bo verjetno kmalu treba sprejeti določene odločitve. Vsaj zdaj, ko sem aktualni mister, mi manekenstvo predstavlja prioriteto v življenju in ne bom dovolil, da me karkoli zmoti na poti do uspeha.

Kdo izmed slovenskih mistrov oziroma manekenov je vaš idol in zakaj?

Nimam nobenega idola. Verjamem, da je vsaka oseba edinstven posameznik, tako da ne vidim razloga, zakaj bi želel koga posnemati.

Kakšno življenje bi si želeli v prihodnje in kaj vse vključuje ta fantazijska predstava?

S svojim trenutnim življenjem sem zelo zadovoljen in ne bi imel nič proti, če se bo tako nadaljevalo. Čeprav imam rad Slovenijo, se veselim selitve v tujino. V prihodnosti pa se še vedno vidim delati v svoji stroki, saj prav tako delam magisterij iz gradbeništva. Imam visoke ambicije tudi na tem področju.

Ste zdaj, odkar ste prejeli lento, dobili kakšno nespodobno povabilo?

Se najdejo tudi takšna, ampak niso za v javnost.

ZOJA AHLIN

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri