Matjaž Nemec: Ne znam skrivati svojih slabosti

Matjaž Nemec: Ne znam skrivati svojih slabosti (foto: Melita Bubek) Melita Bubek
Vir: Jana
19. 8. 2017

Matjaž Nemec je že pri 26 letih imel prvo politično funkcijo. 

Čeprav je poročen z znano manekenko Iryno Osypenko Nemec, pravi, da ga bolj kot svet estrade privlači svet umetnosti, saj sta bila oba njegova starša znana umetnika.

Kaj je vaš največji adut? Kaj pa vaša največja slabost?

Morda bi izpostavil potrpežljivost in zavedanje, da le posameznik lahko naredi funkcijo, in ne obratno, da je potreben strpen dialog. Kot svojo pomanjkljivost pa vidim predvsem to, da sem preveč odprt in ne znam skrivati svojih slabosti, ki naj bi jih poznal samo sam.

Katere so tri največje težave, s katerimi se po vašem mnenju spopadajo povprečni Slovenci?

Če pod tem mislite tiste državljanke in državljane, ki finančno niso najbolj ogroženi, potem mislim, da se srečujejo z vsakodnevnimi problemi prevelikih gneč na naših cestah, da se ne morejo voziti z vlaki v vse kraje naše države, da predolgo čakajo na sprejem v specialistične ambulante in še z marsičim.

Kolikokrat na teden doma sami skuhate kosilo?

Nisem ravno najbolj vešč kuhanja in si sam skuham kosilo samo takrat, ko je res nujno, zato med tednom najraje kosim kar v Državnem zboru, med vikendom pa velikokrat pri mami ali babici.

Prosim, naštejte tri osebne predmete, ki so vam zelo pri srcu.

Tekaške copate, telefon, avtomobil.

Če bi dobili priložnost, komu (posamezniku ali organizaciji) bi za dober namen poklonili tisoč evrov?

Danes bi to storil za Tima Bučarja, ki se je rodil z redko gensko boleznijo, za katero je značilno, da povzroči spremembe v razvoju kosti lobanje. Tudi on je v meni zapisan med tiste junake, ki so mi v navdih.

Kdo je v življenju na vas naredil največji vtis in zakaj?

Veliko je takšnih posameznikov, na primer zgodba Nelsona Mandele je vedno aktualna, a če globoko pomislim, so zame v prvi vrsti največji navdih in spodbuda člani moje družine in njihove zgodbe.

Katera žival vam je najbolj pri srcu?

Naš zlati prinašalec Maxi, on je vse, neverjeten je.

Pomemben investitor se odloča za vlaganje v Slovenijo. S katerimi besedami bi ga prepričali, da je naša država pravi naslov?

Smo stabilna, varna in ekološko ozaveš­čena dežela prijaznih, kvalificiranih, delovnih in srčnih ljudi, ki živimo v sozvočju s pravljično naravo. 

Besedilo: Eva Jandl
Fotografije: Melita Bubek

Priporočamo