Matjaž Smodiš: Dolguje večerjo

Matjaž si je prvo tekmo Slovencev proti Rusom ogledal s celotno družino.  (foto: Arhiv Story) Arhiv Story
Vir: Govori.se
1. 12. 2009

Košarkar je pred nogometno tekmo Slovenija : Rusija stavil s predsednikom kluba CSKA Moskva. Zdaj dolguje večerjo celotnemu CSKA.

Prvo tekmo Slovenija : Rusija si je Matjaž ogledal v živo. Z ženo Andrejo ter sinovi Kristjanom, Lukom in Maksom je za naše fante navijal na Stadionu Lužniki v Moskvi, če bi imel priložnost, da bi si na tribuni Ljudskega vrta v Mariboru ogledal tudi povratno srečanje, pa bi si za provokacijo nadel dres letos vrhunskega Anžeta Kopitarja. Tako je zapisal na svoji spletni strani; da bi še »dodatno ponagajal Rusom, saj je pri njih hokej šport številka 1«.

Po zmagi Slovencev so imeli Rusi dva dni grenkega žalovanja. »Šele tretji dan sem na račun naših nogometašev prejel čestitke in hvale za borbenost, požrtvovalnost in veliko srce. Nekaj, česar Rusija na dveh tekmah ni pokazala. Prvotni šok poraza se je malo polegel, nogomet pa je še vedno vroča tema vseh pogovorov,« iz Moskve poroča Matjaž in dodaja: »Bo pa vsaj moja ekipa imela nekaj od tega poraza Rusov. S predsednikom CSKA sva namreč pred tekmo stavila - dolgujem večerjo celotnemu CSKA.«

Še to – Smodiševo zdravstveno stanje se vidno izboljšuje. »Rehabilitacija (po operaciji hrbta, op. p.) poteka po načrtih, bolečine so minimalne, gibljivost je vse boljša in s tem tudi samozavest«.