Matjaž Tanko: Ne bo več voditelj

20. 11. 2012 | Vir: Story
Deli

Matjaž Tanko je brez dvoma eden izmed najbolj prepoznavnih televizijskih obrazov, ki pa se po 40 letih novinarskega dela poslavlja od malih zaslonov. Vso svojo energijo si namreč želi vložiti v boj s hudo boleznijo, ki ga pesti že nekaj časa. Čeprav bo njegov stolček zasedel simpatični Jani Muhič, je Matjaž prepričan, da še ni rekel zadnje besede.

"Od vodenja se za nekaj časa poslavljam zaradi bolezni, ki zahteva dolgotrajnejše zdravljenje in veliko energije, vodenje pa preprosto celega človeka. Zato sem se odločil, da na­redim ta korak. Do zadnjega sem z veseljem pripravljal in posredoval novice gledalcem. Ker rad delam, bom še vedno prihajal v uredništvo h kolegom in pomagal. Naj ob tej ne najbolj veseli novici povem, da imam kolege v uredništvu rad. Z njimi smo skozi čas spletli prijateljske vezi, vsi mi tudi ob tem osebnem boju stojijo ob strani in želim jim vse najboljše. Leta na Pop TV so moja najlepša službena leta," je povedal Matjaž, ki ga lahko brez dvoma postavimo ob največje slovenske televizijske legende.

Za njim je več kot 40 let televizijskega dela, na televizijo pa je prvič stopil že kot študent novinarstva. Prvo vest je posnel davnega leta 1971 za RTV Ljubljana, kjer je pozneje postal tudi turnusni urednik. Redno smo ga na malih zaslonih spremljali že od leta 1972, ko je prvič iz Beograda poročal o delavskih brigadah, od takrat pa je vseskozi v informativnih oddajah.

Na Pop TV je po prestopu z javne televizije za njim 15 let bogatega ustvarjanja.Oddaji 24ur je skozi čas - sprva v družbi Nataše Pirc, nato Tamare Vonta in nazadnje Petre Kerčmar - dal velik pečat. In gledalci so ga imeli ves ta čas preprosto radi, o čemer pričata tudi dva gonga popularnosti na njegovi domači polici. Da se Matjaž spopada z zdravstvenimi težavami, se je v javnosti začelo govoriti že pred časom, vendar pa ljubitelj tenisa in kolesarjenja, ki bo 28. novembra dopolnil 67 let, o bolezni ni želel izdati podrobnosti, saj meni, da je to preveč osebna stvar.

 

Napisala Anja Kontrec

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord