Maura Vabič: Vroče dekle za mrzlo zimo

Helikon spominja 
na dele legendarnih 
motorjev Harley Davidson.  (foto: Simon Bucik in Uroš Raztresen ) Simon Bucik in Uroš Raztresen
Vir: Nova
24. 11. 2015

Kaj imata skupnega nedavno obujeni instrument iz 19. stoletja in vroča srednjeameriška država Nikaragva? Na prvi pogled morda ničesar, vendar sta oba postala ključna elementa nove številke revije Playboy.

Kot nam je povedala fotografinja Urška Košir, so k projektu decembrske številke revije, ki zabava moške, povabili nemško podjetje Melton Meinl Weston, ki je v sodelovanju s slovenskim skladateljem Igorjem Krivokapičem obudilo glasbilo helikon.

Vsak inštrument je umetniški kos, saj je izdelan ročno, po merah naročnika. Morda niste vedeli, vendar je prav Slovenec Jernej Oberžan edini profesionalni igralec helikona na svetu, to pa je bil tudi eden izmed razlogov za sodelovanje. To čudovito glasbilo so spojili z Mauro Vabič, lepotico, rojeno v Nikaragvi, ki sicer že sedem let biva v Sloveniji. Slikanje je potekalo v hotelski sobi, Igor Krivokapič pa je eksotični Mauri pokazal nekaj osnovnih prijemov na helikon. Kot nam je zaupala Urška, je bilo vzdušje na slikanju sproščeno, nastale fotografije pa so nadvse estetske. Ogledate si jih lahko že v novi številki revije Playboy, nad čudovitimi fotografijami pa ne bodo navdušeni le moški, ki obožujejo velike medeninaste naprave.

Nika Arsovski

Značke: Maura Vabič

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri