Melania Trump: Bela hiša vse bližje

Vir: Nova
20. 2. 2016

Slovenska lepotica, 45-letna Melania Trump, nekoč Knavs, danes poročena z gradbenim mogotcem, multi milijarderjem, 69-letnim Donaldom Trumpom, s katerim ima devetletnega sina Barrona, že nestrpno pričakuje novembrske predsedniške volitve v Združenih državah Amerike.

Neustavljivi mogotec Trump, ki na eni strani s svojimi predsedniškimi nastopi brez cenzure in nestrpnimi izpadi dobro napreduje na poti do osvojitve predsedniške nominacije republikancev, je do danes po mnenju medijev in političnih analitikov več kot upravičil vlogo favorita. V enem od zadnjih zmagovalnih govorov je zagotovil, da bo Amerika z njim v Beli hiši spet velika, kjer bo zgradil zid na jugu, zaščitil pravico do orožja, izprašil teroriste, sam pa bo najboljši predsednik za delovna mesta, kar jih je Bog ustvaril. Američani si po videnem želijo velike spremembe, saj je slišati, da zadnji izvoljeni predsedniki Amerike niso izpolnili pričakovanj ter od obljub v predsedniški kampanji ob izvolitvi le malokrat prešli do konkretnih dejanj. Oster, neizprosen in vriskajoče vedno besedno napadalen Donald pa je ob zmagi v New Hampshiru pokazal tudi svojo nežno plat, ko se je pred svetovnimi mediji z ljubezenskim pogledom ter umirjenim tonom najprej zahvalil svoji ženi, Slovenki Melani, z besedami. "Kaj vse mora prenašati. Ampak na začetku mi je povedala, da če se bom odločil za predsedniško kandidaturo, bom zmagal. In hvala, Melanija, res hvala," je dejal in požel huronski aplavz svojih podpornikov.

Pot do novembrskih volitev je še dolga, zato je vsaka medijska napoved nična, saj se stvari kaj hitro lahko obrnejo na glavo. Res je, da ima Donald med republikanci veliko podporo, ki mu lahko prinese zmago, vendar pa je v Združenih državah Amerike po zadnjih anketah CBS in New York Timesa, opravljenih ob koncu leta 2015, okrog 60 odstotkov Američanov strah možnosti, da bi ravno on postal predsednik. Amerika si želi popolne spremembe, zato so tudi ankete vprašljive in se poraja za nas le eno zanimivo vprašanje – Bo Melania odločilna v finalnem teku za novega predsednika ZDA, saj so jo že prav vsi svetovni mediji mesece pred samo odločitvijo okronali oz. jo vidijo kot edino primerno v vlogi prve dame ZDA. 

Alojz Petrovčič