Melania Trump: Bodo Ljubljano preplavili spominki z njeno podobo?

Melania Trump: Bodo Ljubljano preplavili spominki z njeno podobo? (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: Nova
28. 11. 2016

Številni turisti so že odkrili lepote naše države, tudi naše prestolnice, kar s pridom izkoriščajo tudi trgovci. Obiskali smo trgovce s spominki v strogem središču Ljubljane in se pozanimali, ali imajo v svoji ponudbi že kakšne spominke s podobo Melanie Trump.

Ljubljanske ulice so polne turistov z vseh delov sveta, le redkokateri pa vedo, da iz naše države prihaja tudi Melania Trump. Po pogovoru s prodajalci spominkov smo namreč izvedeli, da le redkokateri turist, tudi ameriški, ve, da je Melania Slovenka. Tako so ob tem odkritju presenečeni in hkrati veseli, ko jim razkrijejo še to zanimivost o naši državi. Obiskali smo številne prodajalne z najrazličnejšimi spominki v najožjem delu centra, a nihče še nima spominka, ki bi se navezoval na Melanio. So nam pa vsi po vrsti zatrjevali, da imajo to v mislih, dva se bosta izdelave lotila že v prihodnjih dneh. Ena od bolj zgovornih prodajalk nam je celo razkrila: "Smo že dogovorjeni s sodelavci, da se v kratkem usedemo, nazdravimo Melanijinemu uspehu in si izmislimo unikaten spominek. Glede njene podobe so omejitve zaradi avtorskih pravic fotografije, ampak lahko naredimo kakšno karikaturo. Najbolje gredo v prodajo magnetki, najbrž se bomo lotili kar teh. Melanijo sem tudi osebno poznala, nekoč smo skupaj žurirali. Lahko povem, da je bila že takrat zelo umirjena, lepo vzgojena in zadržana, kot deluje še danes. Smešno je, kako se zdaj javljajo številni fantje, da so bili z njo v zvezi. Pa vem, da se zdaj le širokoustijo. Punce smo se takrat pač vozile s fanti na vespah, pa zato še nisi bila njegova punca, če te je peljal na vespi."

Vila Melania

Prodajalci spominkov so bili sicer pri izdajanju svojih načrtov nekoliko zadržani, tako smo izvedeli le, da imajo načrte, ne pa natančno, kaj, saj se bojijo, da bi jih konkurenca prehitela ali skopirala. To se namreč tudi pogosto dogaja. Zapišemo lahko le, da načrtujejo izdelavo magnetkov, skodelic, potiskov majic, malih vespic, zagotovo pa se bo našla kakšna zanimiva ponudba tudi med ljubljanskimi gostinci. Se je pa slovenska ustvarjalka Mira Lukežič, ki deluje pod imenom Studi LA, že lotila izdelave prikupnega malega bitjeca, dišeče gozdne vile Melanie. Ali bo kupcu drobna vila uresničila tudi ameriški sen, kot se je izpolnil Melanii Trump? Mira odgovarja: "Če si nekaj res močno želiš, se ti to prej kot slej uresniči. Tudi sama verjamem temu. Nimamo sicer vsi enako velikopoteznih načrtov in želja, ampak če se nam uresniči vsaj kakšna, postanemo srečnejši in je naš dan lepši." Vila bo del njene ponudbe na stojnici, ki jo bo imela na božično-novoletnem sejmu na Bregu.

Smreka Melania

Že prejšnji četrtek so sredi Prešernovega trga postavili 20-metrsko novoletno jelko. Delavci, ki so se namučili z njenim transportom iz medvoških gozdov, so jo poimenovali kar Melania in ime se je nemudoma prijelo. Luči na njej bodo prižgali 25. novembra ob 17:15, prav tako se bo takrat začel božično-novoletni sejem v Ljubljani. V Ljubljani se tako trgovci že veselijo turistov, tudi ameriških, saj so poznani kot dobri kupci, njihovo število pa iz leta v leto strmo narašča.

Nina Keder

Priporočamo