Melania Trump je za rojstni dan od Donalda dobila 'čudovito čestitko in čudovite rože'!

Melania Trump je za rojstni dan od Donalda dobila 'čudovito čestitko in čudovite rože'! (foto: profimedia) profimedia
Vir: STA
26. 4. 2018

Prva dama ZDA Melania Trump danes praznuje 48. rojstni dan. Od moža, predsednika Donalda Trumpa je dobila čestitko in njegov intervju za oddajo Fox & Friends na televiziji Fox News. Muzej Madame Tussauds je že dan prej v muzeju na 42. ulici v New Yorku razkril njeno voščeno lutko.

Trump je na vprašanje o darilu na televiziji Fox News dejal, da ji je kupil "čudovito čestitko in čudovite rože" ter pojasnil, da nima časa, da bi letal naokrog za darili, ker je preveč zaposlen. Je pa Melanio ponovno pohvalil za opravljeno delo pri državniškem obisku francoskega predsednika Emmanuela Macrona in prve dame Brigitte.

Ameriške medije sta sicer glede tega najbolj navdušila velik bel klobuk Melanie, katerega krajci so Trumpu onemogočili dostop do njenega lica za poljub. Macronu je to zlahka uspelo, ker je nižji. Na enem od posnetkov pa je bilo mogoče tudi videti, kako je Trump skušal Melanio prijeti za roko, vendar jo je odrinila stran.

Leto dni prebivanja v Beli hiši, kamor se je preselila z nekajmesečno zamudo zaradi šolanja njenega sina Barrona v New Yorku, za prvo damo slovenskih korenin ni moglo biti postlano z rožicami. Med drugim najbolj očitno zaradi žensk, ki razlagata o razmerju s Trumpom v času, ko je bila noseča z Barronom in po rojstvu.

O temi, za katero je pred volitvami napovedovala, da se bo z njo ukvarjala v Beli hiši, še ni bilo veliko povedanega. Pred volitvami je naznanila, da se bo v Beli hiši borila proti nasilništvu na internetu oziroma v družbenih medijih, kar je nemudoma sprožilo pozive, naj najprej pomete pred domačim pragom, saj je Trump znan po svojih surovih žalitvah in nesramnosti.

Melania Trump je imela doslej le en javen dogodek na to temo, nekajkrat je obiskala bolne otroke in se pridružila aktivizmu Bele hiše proti zlorabi sredstev proti bolečinam, ki ima v ZDA epske razsežnosti.

Na potovanjih v tujino je blestela, doma pa je imela najbolj vidno vlogo šele pred dnevi, ko je organizirala vse za uspešen državniški obisk francoskega predsednika Macrona in soproge Brigitte.

Ameriški mediji so tudi opazili, da so jo prvič videli sproščeno in nasmejano, ko je sedela ob nekdanjem predsedniku ZDA Baracku Obami med pogrebnimi slovesnostmi za nekdanjo prvo damo ZDA Barbaro Bush.

To ni bila nobena kršitev protokola, saj se Američani svojih preminulih na takšnih slovesnosti spominjajo drugače od Evropejcev in šaljive anekdote iz življenja pokojnih so povsem običajne in zaželene.

Sin pokojne George Bush mlajši je med pogrebnim govorom zbijal šale na račun mame in svoj račun po tekočem traku. Med drugim je priznal, da mu je mama enkrat povedala, da je tako prismuknjen, ker je kadila in pila med nosečnostjo.

Kljub nekaterim šalam na račun njenega naglasa in redkim kritikam, pa je Melania Trump v ZDA za razliko od moža zelo priljubljena na obeh straneh. Konservativna Amerika jo ima rada, ker je lepa, tiha in ne skuša izstopati s svojo politiko in aktivizmom. Trumpova svetovalka Kellyanne Conway jo je celo označila za superiorno Michelle Obama, ki so jo konservativci naravnost sovražili.

Liberalna Amerika pa Melanio Trump pomiluje kot neke vrste ujetnico v zlatem stolpu in nastalo je celo gibanje z naslovom: "Osvobodimo Melanio".

Glede na dosedanje izkušnje javnosti z njo, pa jo mnenje enih ali drugih preveč ne zanima, saj je želela vse od razkošne poroke z newyorškim bogatašem leta 2005 na Floridi imeti predvsem svoj mir.

Bela hiša doslej še ni sporočila, kako bo prva družina ZDA praznovala rojstni dan prve dame.