Melania Trump: Slovenski ponos ali sramota?

Melania Trump: Slovenski ponos ali sramota? (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: Lady
3. 8. 2016

Zadnje dni in tedne so vse oči svetovne javnosti uprte v Melanio Trump, ki se bo potegovala za morebitno prvo damo ZDA.

Njen govor na republikanski konvenciji v Clevelandu je požel številne kritike. Predvsem o negativnih so se množično razpisali na socialnih omrežjih, kjer so Melanio kritizirali, da je prekopirala govor Michelle Obama izpred osmih let. Seveda pa je dogodek močno odmeval tudi pri nas, kajti tudi Slovenci se sprašujemo, ali naša nekdanja manekenka res lahko postane prva dama ZDA.

Pri znanih Slovencih smo preverili, kaj si mislijo o najbogatejši omoženi Slovenki in eni trenutno najbolj izpostavljenih žensk na svetu.

ROBERT PEČNIK - PEČO; voditelj

Te dni z zanimanjem spremljam, kako v dolini šentflorjanski kar tekmujejo, kako bi špiknili 'prvo damo' Melanio Trump. Obupna angleščina, pomanjkanje inteligenčnega kvocienta, slab okus za moške. Ne morem mimo občutka, da je posredi vsaj malo zavidanja. Morda pa je Donaldov fetiš imeti v postelji glasno Slovanko in je zato njen naglas ostal? Da ujameš milijarderja, morda res ne potrebuješ visoke inteligence, menim pa, da jo moraš imeti, če ga želiš obdržati, da ti ne pobegne z naslednjo kandidatko v vrsti za prestol. Če dodam še staro modrost, da ni grdega milijarderja, je jasno, da imam sam Melanio kar v čislih. Dosegla je tisto, o čemer mnoge, ki jo obirajo, pogosto le sanjajo in bi bile z veseljem na njenem mestu.

TAYA DAMJAN; pevka

Vedno menim, da je uspešna ženska tista, ki si zna v življenju postaviti visoke cilje in stremi k temu, da se jim čim bolj približa. In če si je Melania iz male slovenske vasi postavila cilj, da bo omožila bogataša iz tujine, da bo uživala v življenju in vsem, kar ji njen dragi lahko ponudi, lahko rečem, da ji gre odlično. Sicer priznam, da me njeno znanje angleščine oziroma izgovarjanje precej moti in nekako ne pristaja njeni dodelani celoti, ampak saj tudi naši politiki ne znajo vsi dobro govoriti angleško, pa imajo vsi diplome ali magisterije. Na koncu bo lahko celo Slovenka na najvišjem političnem položaju, čeprav ji je šlo prepisovanje in sprenevedanje očitno od nekdaj dobro od rok.

MATJAŽ JAVŠNIK; Igralec

Ker Melanie ne poznam osebno, si ne drznem postavljati osebnostnih sodb. Zaradi dejstva, da je naše gore list, pa zanjo držim pesti, čeprav mi je kot Slovencu jasno, da je na koncu grunta plot!

SILVO FORTUNA; didžej

Melanie osebno ne poznam, slišal sem marsikaj, vendar na govorice ne dam dosti. Res je, da bi se v tem času že lahko počasi znebila naglasa, saj prva dama res ne more zveneti kot vzhodnoevropska begunka. Je pa kar daleč prišla. Sicer je dobra reklama za Slovenijo, vendar bolje, da čim manj govori v živo. Verjetno pa ji bo po zadnjem nastopu Trump zamenjal tekstopisce.

HANNAH MANCINI; pevka

Kar se tiče Melanie, nimam komentarja. Je sramota za Slovenijo in še posebno za slovenske ženske. Z obžalovanjem gledam, na kakšen sramoten način predstavlja to čudovito državo. Skoraj vsi, ki jih poznam, v Sloveniji govorijo boljšo angleščino kot ona, vendar jaz o tem ne morem soditi, saj imam tudi sama težave s tujimi jeziki.

TADEJA LAMPRET; dopisnica iz ZDA, Pop TV

Težko je imeti kakršnokoli mnenje o nekom, ki je tako zadržan in odmaknjen, kot je Melania Trump. V svetu selfijev in družbenih medijev se mi zdi sicer osvežujoče, da nekdo ne čuti potrebe po razgaljanju zasebnosti in dokazovanju v javnosti. Toda hkrati je skorajda nekaj nenaravnega v tem, kako malo lastne osebnosti, značaja, mnenj ali čustev Melania pokaže v redkih intervjujih ali nastopih v javnosti. Morda gre za jezikovne ovire, morda za to, da je Melania preprosto naravna protiutež barvitemu in glasnemu soprogu, ki brez filtra izreče vse, kar mu pride na pamet. Jasno pa je, da si nikoli ni želela žarometov, pod katerimi se je nenadoma znašla kot soproga moškega, ki je le še korak oddaljen od Bele hiše. Na političnem parketu se ne počuti udobno in to se vidi. Po polomu s prepisanim delom govora na konvenciji v Clevelandu, kar je bilo po mojem mnenju seveda krivda kampanje, ne pa Melanie Trump, bo zelo zanimivo spremljati, kako in če sploh se bo še pojavljala v kampanji.

Priporočamo