Melodije morja in sonca v ženskih rokah

Melodije morja in sonca v ženskih rokah (foto: Alesh Maatko, Breda Krajnc) Alesh Maatko, Breda Krajnc
Vir: Lady
15. 6. 2018

Letošnji portoroški festival Melodije morja in sonca je že pred julijskim večerom poskrbel za prvovrstno presenečenje, ki bo v portoroškem Avditoriju zapisalo povsem novo voditeljsko zgodbo.

Po devetih letih se od vodenja priljubljenega festivala v družbi modne ikone Lorelle Flego umika televizijski voditelj, v zadnjih letih odgovorni urednik razvedrilnega programa na RTV Slovenija Mario Galunič. Festivalsko voditeljsko žezlo predaja v roke odlični televizijski voditeljici Bernardi Žarn, ki jo širna Slovenija pozna iz nedeljske oddaje Vikend paket. Primorko Lorello Flego smo seveda vprašali, kako gleda na takšen nenaden in povsem nepričakovan preobrat na festivalu MMS. Množica v Avditoriju si sploh ne zna predstavljati, da na odru ne bo videla vedno zanimivega voditeljskega para Flego-Galunič.

"Iskreno se veselim vodenja z Bernardo, saj sva že dolgo odlični prijateljici. Očarajo me njena inteligenca, pristnost in profesionalnost, zato verjamem, da bo vodenje zabavno in prijetno. Po drugi strani pa mi je všeč tudi ženska energija na odru in, podobno kot po svetu, je tudi pri nas tako, da doživljamo obdobje 'women power'. Ženska ima danes v svojih rokah marsikaj," v smehu za Lady razkrije Lorella in doda: "Hkrati priznam, da bom Maria pogrešala, in srčno upam, da bo še kdaj najin čas, morda prav na Melodijah ter pred občinstvom, ki je zame čarobno. Sem pa prijateljica obeh in vsi trije delujemo prav skladno, zato verjamem, da se bomo tudi letos v portoroškem Avditoriju imeli zelo lepo in preživeli tri ure ob dobri glasbi in odličnem podnebju. Za vse drugo pa ... pustite se presenetiti!"

Melodije v ženskih rokah

"Z Lorello naju čaka veliko dela in usklajevanja"

Simpatična televizijska voditeljica, ki jo lahko vsako nedeljo spremljamo v oddaji Vikend paket in hkrati še na priljubljeni prireditvi Poletna noč, bo 14. julija prvič sovoditeljica največjega poletnega festivala, saj se Mario Galunič po devetih letih vodenja poslavlja s tega mesta. "V veselje mi bo z Lorello povezovati Melodije morja in sonca. Gre za imeniten festival s častitljivo tradicijo, ki sem si ga vsako leto z veseljem ogledala, uživala ob vodenju Lorelle in Maria in melodijah, od katerih so številne postale in ostale prave uspešnice. Priprave so se v bistvu začele z novinarsko konferenco, kjer so bili predstavljeni glasbeni izvajalci in določen vrstni red skladb. Z Lorello naju čaka veliko dela in usklajevanja s pisanjem in učenjem scenarija (nekaj tudi s pomerjanjem oblek), a ker se dobro razumeva, verjamem, da bova tudi uživali. Tako kot so uživale voditeljice letošnje Evrovizije," je svoje mislil strnila Bernarda, ki se novega izziva več kot veseli.

Besedilo: A Petrovčič,A. Maatko // Foto: Alesh Maatko, Breda Krajnc