Meri Verbnjak: Poroka na travniku

Meri Verbnjak: Poroka na travniku (foto: Claudio Sobolčec in Katja Skornšek) Claudio Sobolčec in Katja Skornšek
Vir: Story
8. 10. 2015

Še ena sončna nedelja je pred kratkim minila v znamenju čudovite poroke. Svoj 'da' je izrekla Meri Verbnjak, ki se je marsikdo spomni kot fotomodel, televizijsko in radijsko voditeljico ter organizatorko številnih dogodkov. Njeno srce se je ogrelo za postavnega radijskega moderatorja, režiserja Boruta Justina, s katerim sta se poročila na idiličnem obredu v Braslovčah.

Meri in Borut sta se poročila po pravljični zaroki, ki jo je njen izbranec pripravljal kar nekaj časa. "Baje se je pripravljal en teden, a zaradi številnih obveznosti ni našel pravega trenutka," se spominja Meri. "V petek dopoldne me je povabil na pohod na bližnji vrh Jakec pri Velenju. Vreme je bilo odlično. Zjutraj sem nama pripravila sendviče in že sva se z najinim psom Bonom odpravila na izlet. Vmes sem se že nekajkrat skorajda obrnila, saj nikakor nismo našli prave poti. Zvon cerkvice na sv. Jakcu pa nas je priklical in prispela sva na cilj. Sedla sva na travo in pod nama je bilo celotno Velenje. Ko sva pojedla prigrizek, je pokleknil in me res prijetno presenetil s prstanom v rokah. Zajokala sem in mu pritrdila, da bom postala njegova žena in da si tudi jaz želim z njim živeti do konca svojega življenja."

Zaljubljenca sta se pred leti spoznala na radiu, kjer Meri vodi avtorsko oddajo Drzni z Meri. "Skupaj sva že šesto leto, čeprav sva tudi zaživela skupaj zelo hitro. Življenje v dvoje in skupno gospodinjstvo nama nista tuji," pravi in dodaja: "V tistem trenutku, ko je padel na kolena, si tega nisem predstavljala, sva se pa o poroki že pogovarjala, in tudi o tem, kakšna bi bila. Moram pa priznati, da boljše lokacije ne bi mogel najti, saj vsak dan, ko grem na sprehod, vidim vrh sv. Jakeca, in vedno mi bo v lepem spominu," še doda. "Poroka ti da občutek sigurnosti, zaupanja in vem, da bom z njim, dokler naju smrt ne loči. Ni le papir, je tudi spoštovanje, ki si ga kot mož in žena še bolj deliva. Ker sva si celotno poroko zamislila sama in ker sva oba doma v organizaciji, je bilo vse v najinih rokah. Uradni del sva naredila že nekaj dni prej s pričami. Ker imava oba kar veliki družini in tudi veliko prijateljev, sva se odločila za ločeni zabavi. Nedelja popoldne je bila namenjena le družinskim članom. Najela sva hiško v Braslovčah," doda. "Idilična hiška s pridihom italijanskega stila naju je že ob prvem ogledu očarala. Vedela sva, da bo to pravo mesto, kjer si bova obljubila zvestobo. Tako sva cerkveni obred pred sorodniki imela na travi, ob lepem sončnem vremenu. Bilo je popolno. Za prijatelje pa sva nato še organizirala zabavo na velenjskem gradu v stilu zgodbe Pepelke z grajsko zabavo. (smeh) "

Parček je bil že na številnih porokah, zato sta vedela, kaj si želita in kako bi rada preživela svoj najlepši dan. "Bila sva na kar osmih porokah in tudi midva sva si želela narediti korak naprej. Vendar sva si najin dan zamislila malce drugače od tradicionalnih. Predvsem sva si želela, da bi bila najina poroka drugačna in da bi se vse zgodilo na istem mestu, brez voženj od urada do cerkve in do pogostitve. Tako sva zasnovala nedeljsko popoldne kot travniško poroko za sorodnike, za prijatelje pa nočno zabavo na velenjskem gradu. Po šestih letih poznanstva, zveze, življenja pod isto streho ... je bilo to že logično," je povedala v smehu. Pri iskanju idej sta izbrala zanimivo tematiko. Meri obožuje čipke in tako je vse potekalo v tej smeri. "Čipke so mi nadvse všeč, tako sem dekoracijo uredila v tem stilu. Z idejami mi je pomagala tudi teta cvetličarka. Zamislila sva si travniško poroko, tako tudi cvetja nisem potrebovala, le tu in tam kakšen čipkast dežniček, bel balon, vrtex, lampijonček. Tudi najin stil je bolj preprost. Jaz sem imela čipke, rožice v laseh, Borut pa si je izbral lesen metuljček, hozentregerje in klobuk. Tudi sorodnikom sva predlagala lahkotna, poletna oblačila, predvsem pa primerno obutev za plesanje na travi," še pove.

Obe zabavi sta tako organizirala sama. "Pri pospravljanju pa so nama pomagali najbližji. Želela sva, da bi bili presenečeni in da bi bila najina poroka nekaj posebnega, predvsem pa drugačna. Bilo je treba pripraviti prostor in organizirati vrhunsko hrano. Po hrani si svatje poroko najbolj zapomnijo. Glasba je bila vintage in didžej je našel pravo skladbo za vsak trenutek. Plesalo se je kot že dolgo ne. Res pa je, da sva bila od celotne organizacije utrujena. Čez štiri dni pa naju je čakal še dogodek s prijatelji. Na gradu sva imela prav tako obred, ki ga je vodil najin prijatelj. Ko je bilo vseh zabav konec, sva bila neizmerno srečna, saj je bilo vse tako, kot sva si zamislila. Imela sva sanjsko poroko, ki je bila le najina," je navdušena Meri.

Meri je kot model na modnih pistah nosila že številne poročne obleke, zato si je za svoj dan želela nekaj res posebnega. "Vsaka ženska ima verjetno svojo predstavo, kakšna naj bi bila njena poročna obleka. Ker pa sem na modnih pistah nosila kar veliko poročnih oblek, sem si zaželela nekaj bolj preprostega. Želela sem imeti celotno iz čipk, saj so mi res všeč, in takšne nisem našla nikjer pri nas. Naročila sem jo iz tujine takoj po zaroki, saj sva določila datum kar čez mesec in pol. Z njo sem bila zelo zadovoljna in shranjeno jo imam za vedno, moja je. (smeh) Za pričesko in make-up je kar dvakrat poskrbela moja frizerka Iris. Na družinski poroki sem imela kodre s hortenzijo v laseh, na grajski pa speto pričesko. Prstane sva si izbrala v različnih zlatarnah, saj nama kompleti niso bili všeč. Moj je s kamenčki, Borutov pa s črto in veliko širši. Njemu je všeč in pravi, da ga bo nosil, ker mu je kot modni dodatek," še zaključi.

Napisala MIMA
Fotografije Claudio Sobolčec in Katja Skornšek

Značke: meri Verbnjak
Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story40/2015

Naročite se na revijo Story:

04 511 64 44 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Priporočamo

Nova Story že v prodaji

Story 40/2015

Story 40/2015, od 01. 10. 2015