Henrik Lutz - od mesojedca do vegana

Henrik Lutz - od mesojedca do vegana (foto: Primož Predalič) Primož Predalič
Vir: Nova
4. 12. 2017

Da so kilogrami ena zelo nadležna stvar, je v svojem življenju okusil tudi Henrik Lutz, ki je prepričan, da je tokratna dieta – sodelovanje v šovu The Bigeest Loser Slovenija – tista, ki resnično deluje. Pa čeprav je zaradi tega ostal brez prijateljice in simpatije Indire, ki mu je – tako Henrik – zamerila, da je o tem javno spregovoril.

AHenrik je to v sebi delno že prebolel, saj ima pred seboj nov cilj, in sicer najprej urediti življenje, ki bo posledično prineslo povsem novo ljubezen. Če je letos tehtal že 190 kilogramov, se je tehtnica ob vstopu v šov ustavila pri 170 kilogramih. V sedmih tednih sodelovanja je v zrak izpuhtelo skoraj 28 kilogramov. "Če bi mi kdo vnaprej povedal, da bom za toliko kilogramov lažji, mu resnično ne bi verjel," nam je zaupal Henrik, ki si je zdaj, ko je zapustil šov, zadal prav posebno na(d)logo: "Prihodnje leto grem s trenerko Natašo na Maraton treh src v Radence! Do takrat moram še precej shujšati, da pridem vsaj pod sto kilogramov in da bom lahko pretekel 21 kilometrov. Trenutno imam željo izgubiti še dodatnih 50 kilogramov, potem pa bomo videli, kako se bo odvilo dalje."

Na eni strani Kristjan, na drugi pa Indira

V šovu je bil predvsem nezadovoljen zaradi konflikta s Kristjanom, za katerega pravi, da ga ni pustil pri miru. In ko vmes nanesejo še besede o Indiri, ki je obema begala misli, je kaj hitro trn v peti. "Naj razjasnimo! Jaz z Indiro nikoli nič nisem imel, tako da nisem bil prav nič ljubosumen. A če imam pred seboj neke dokaze, znam logično sklepati, kaj se je zgodilo v šovu. Kot sem povedal v oddaji, še vedno verjamem, da sta s Kristjanom nekaj imela, pa čeprav vam je on povedal drugače ... Veste, pred vstopom v šov sva se z Indiro dobro razumela, vse skupaj pa se je končalo na prvi dan šova, in sicer zato, ker sem javno povedal, da mi je všeč. To jo je, kot kaže, zelo zmotilo, in od takrat naprej nisva imela več kontakta, niti se nisva več pogovarjala. Ko je šla mimo mene, se je preprosto obrnila stran," se dogodkov spominja Henrik, ki pravi, da mu je sicer takšno obnašanje otročje.

Mesojedec postal vegan

No, se je pa zato precej bolj razumno obnašal Henrik. Ko je zapustil šov, je najprej obiskal grobove najbližjih, saj jih prvega novembra ni mogel. Takoj po izpadu je pogrešal rutino, na katero so bili navajeni, za kakšen dan ali dva pa je padel še v depresijo, saj je pogrešal sotekmovalce in somišljenike. "Zdaj sem se znova privadil na vsakdanje življenje. Motivacijo imam, tečem, se rekreiram in hkrati še telovadim," pripoveduje Henrik, ki zdaj po novem prisega le na vegansko prehrano. Ob tem pa je prepričan – glede na to, da je v oddaji Od težaka do junaka dobil priložnost, da se lahko vrne v šov –, da mu bo skupaj s trenerjem Andrejem uspelo premagati Kristjana. "Tega bi bil resnično vesel," je zaključil Henrik.

Besedilo: Alesh Maatko // foto: Primož Predalič, Blaž Vatovec, osebni arhiv