Mia Skrbinac predstavila svojo plat zgodbe o intervjuju z Mišo Molk

Mia Skrbinac predstavila svojo plat zgodbe o intervjuju z Mišo Molk (foto: Aleksandra Saša Prelesnik / TV SLO printscreen) Aleksandra Saša Prelesnik / TV SLO printscreen
28. 1. 2022

Konec lanskega novembra je močno odmeval intervju igralke, ki ga je na TV Slovenija z njo opravila voditeljica Miša Molk.

Slednja je namreč med pogovorom omenila Miino spolno usmerjenost, po odzivu sodeč pa je igralko s tem neprijetno presenetila. Po intervjuju je Ilinka Todorovski, takratna varuhinja pravic gledalcev in poslušalcev RTV, prejela kritične odzive. V zadnjem poročilu je objavila dodatno pojasnilo Miše Molk.

Preberite še: Ana Klašnja zdaj povedala vse o znanem Slovencu, s katerim jo že nekaj časa povezujejo

Voditeljica izpostavlja, da je med pripravami na intervju omenila sodelovanje v pogovoru v Pritličju, kjer je igralka že spregovorila o svoji spolni usmerjenosti. "Njena reakcija je bila že po mojem prvem vprašanju krčevita in nejasna in, namenoma ali ne, zbegana. Nikakor ne smem insinuirati, koliko je bila tudi zaigrana, čeravno me njeno obnašanje pred in po snemanju k temu napeljuje. Ne morem pa tega dokazati, kot tudi ne, kdo je bil zares izigran v tem pogovoru," je zapisala Miša.

Oglasila se je še Mia Skrbinac, ki je spregovorila za časnik Večer, njene besede pa je povzelo več slovenskih medijev. Dejala je, da je na sestanku pred intervjujem jasno povedala, da o svoji spolni usmerjenosti in identiteti ne želi govoriti.

Pravi še, da ob tem, ko je Miša Molk med intervjujem to kljub temu omenila, ni bila v zadregi zaradi 'outiranja' na nacionalni televiziji, ampak zato, ker je bilo s postavljenim vprašanjem izdano njeno zaupanje. Odzvala se je na namig, da so bili njeni odzivi v oddaji zaigrani: "Moram se sicer zahvaliti za kompliment, a priznati, da kljub vsem igralskim izkušnjam tako dobra igralka vseeno nisem."

Preberite tudi: Kako vemo, ali smo okuženi z omikronom?