Miha Dragoš: Zaupnik in prijatelj mistrov sveta

Miha Dragoš: Zaupnik in prijatelj mistrov sveta (foto: Primož Predalič) Primož Predalič
Vir: Nova
8. 8. 2012

Še preden se je po zmagi v Sloveniji naš mister Miha Dragoš odpravil na svetovni  izbor za najlepšega zemljana, so se že pojavila razna ugibanja.

Tekmovati z odličnim uspehom lanskoletnega mistra Bojana Ilijaniča je namreč vse prej kot mačji kašelj! A videti je bilo, kot da Miha to na svetovnem izboru za najlepšega zemljana opravlja z največjo lahkoto.

Doseči naziv prvega spremljevalca uradno najlepšega zemljana je izjemen dosežek. Kako gledate na svoj uspeh?

Vesel sem, da sem naredil dober rezultat. Hkrati pa sem vesel za podporo, ki sem je bil deležen med tekmovanjem. Rezultat sicer ni odvisen od nje, a tekmovalcu zagotovo ogromno pomaga.

Vas je končna uvrstitev presenetila? Kaj ste sicer pričakovali?

Na finalnem izboru sem pričakoval zmago. Vem, da se sliši nadvse neskromno, a tako močno sem verjel vase, da še sam komaj verjamem.

Kaj je bilo po vašem tisto odločilno, zaradi česar ste postali prvi spremljevalec uradno najlepšega zemljana?

Imel sem močno podporo preostalih mistrov in to se je videlo. Mislim, da so v meni videli zaupnika in prijatelja. Seveda je nastop na odru le vrh vsega v zvezi s tekmovanjem in spektakel, ki ga vidijo gledalci. Za uvrstitev so potrebni videz, forma, promocija, iznajdljivost, predstavitev ... skratka veliko stvari. No, seveda je odvisno tudi od tega, kakšen tip videza je moderen ali prevladuje. To se seveda spreminja, pa tudi okusi so različni. Isti tip nikoli ni in ne bo všeč vsem, a gre za mnenje večine, ki prevladuje. Letos smo bili po okusu in trendu pač mi prvi trije.

Kako je bilo nositi in zdržati pričakovanja ter pritisk zaradi prav tako izjemne uvrstitve vašega predhodnika Bojana Ilijaniča?

Človek si pritiske ustvarja sam. Temu se poskušam izogibati vsaj v največji možni meri, če ne že povsem, saj je zelo moteče in ovirajoče. Naredil sem vse, kar je bilo v moji moči in se rezultatsko nisem omejeval. Že v naravi takšnih tekmovanj pa je, da vsak stremi k čim boljšemu, kar je logično.

Roman Turnšek, foto: Primož Predalič

Več pa v novi številki revije Nova