Miha, Esada, Damjan in Vlasta (Kmetija išče lastnika): Brezposelni kmetje

Vir: Lea
12. 1. 2012

Vsi tekmovalci nedavno končanega resničnostnega šova so bili prepričani o svoji zmagi, a lastnik kmetije je postal Matej, številni pa se ponovno srečujejo s težavo – iskanjem primerne zaposlitve!

Miha

Nedavno nam je komunikativni Ljubljančan Miha zaupal, da je tudi on ostal brez službe v priljubljeni ljubljanski restavraciji, kjer je nazadnje delal kot natakar. S službo je bil zadovoljen, ampak se jim potem, ko je prišel iz Kmetije, ni uspelo dogovoriti za naprej in rekli so mu tudi, da ne potrebujejo več toliko ljudi. Miha, ki se zdaj preživlja tako, da obiskuje najrazličnejše lokale po Sloveniji in se druži ter streže gostom kot slavna oseba, si hkrati seveda tudi išče redno zaposlitev. Ker je izkušen natakar (delal je v številnih priljubljenih ljubljanskih diskotekah in lokalih) in zna poleg tega tudi peči pice, se za službo ne boji, prepričan je, da jo bo hitro našel.

Esada

Že po prihodu iz šova je medijem zaupala, da je prejšnjo službo pustila, ker je odšla na kmetijo. Zdaj je še vedno brez službe, razmišlja tudi o tem, da bi ustanovila svoje podjetje, odprla svojo trgovino. Težave so le finančne, saj banke niso ravno radodarne pri kreditih mladim podjetnikom. A za Esado to niti ni takšna ovira, saj pravi, da je v njihovi družini navada, da si denar izposodiš od sorodnikov. Imeti mora le konkretne načrte in cilje, ki jih bo tudi uresničila. Poslovanja in vodenja trgovine se je naučila že pri svoji mami, ki ima na koseški tržnici trgovino z oblačili.

Damjan

Po prihodu s kmetije je brez službe tudi Damjan, ki mu ni težko poprijeti za katerokoli delo, nazadnje je delal pri podjetju, ki se ukvarja z urejanjem okolice. To obvlada, a še bolj upa na dobrotnika, ki bi mu podaril kmetijo, ki bi jo Damjan rad spremenil v samooskrbno. To so še vedno njegove sanje.

Vlasta

Po poklicu je tekstilni tehnik, zelo pa si želi kakšne podobne službe, kot jo je nekoč že imela: “Bila sem upravnica doma v Šentjurju, katerega lastnik je bil Planinsko društvo. To delo mi je najbolj ustrezalo, a ko se je zamenjal direktor in z njim nova uprava, je bilo konec. Lahko rečem, da med mano in novim vodstvom ni bilo iskrice, zato smo se razšli. Vidim se v službi na kakšni recepciji ali kot vodja gostilne. Moram biti v stiku z ljudmi, saj nisem za v pisarno in pred računalnik. Rada govorim, menjam položaje, iščem razgibano delo. Dobra sem tudi pri delu s prehrano, sestavljanju jedilnikov, v vsem, kar je povezano z zdravo prehrano.” Ker poleg vsega obvlada še računalnik, pravi, da se za službo ne boji in da bo pokojnino, ki je sicer še daleč, že dočakala.

Priporočamo