Miha Guštin - Gušti navdušil Ruse: Vtisi iz Sibirije

Miha Guštin - Gušti navdušil Ruse: Vtisi iz Sibirije (foto: Osebni arhiv) Osebni arhiv
Vir: Lady
29. 9. 2017

Slovenska estradna nogometna reprezentanca se vsako leto odpravi v Rusijo na turnir estradnih reprezentanc, ki je humanitarnega pomena, zato se jim je z veseljem pridružil tudi roker Miha Guštin - Gušti.

Reprezentanca Slovenije se imenuje Humane zvezdice, ekipo pa sestavljajo zvezdniki in nekateri nekdanji nogometaši. Vsako leto maja se udeležijo svetovnega nogometnega prvenstva v Moskvi, Gušti se ga je z ekipo slovenskih estradnikov letos udeležil že četrto leto zapored. Na prvenstvu se pomeri 16 nogometnih reprezentanc estradnikov, posamezna reprezentanca pa mora pripraviti tudi uro in pol trajajoči program za večerni nastop na odru – vsak dan na mestnem trgu nastopi ena reprezentanca s svojim programom.

Letos so izjemoma iz vseh reprezentanc sestavili eno svetovno reprezentanco. Gušti je bil tokrat edini predstavnik iz Slovenije. Kandidata iz posamezne države so izbirali po različnih merilih, eno izmed meril je bilo, da mora biti posameznik, poleg tega da zna igrati nogomet, sposoben tudi solistično nastopiti na koncertu. Gušti je merilom ustrezal. Konec avgusta pa se je reprezentanca odpravila v Sibirijo, kjer je nastopila v dveh ruskih mestih – Tjumen in Tobolsk. V Tjumnu, ki je najstarejše rusko mesto v Sibiriji, ter v Tobolsku so se pomerili z veljaki, gospodarstveniki in politiki tistega mesta. Med tekmeci v nasprotni ekipi so bili med drugimi tudi župan mesta, direktor Gazproma ... Čez dan so igrali nogomet, zvečer je sledil koncert.

Na stadionu, kjer so odigrali tekmo, se je zbralo več kot šest tisoč ljudi. Začelo se je s petjem ruske himne, igralci pa so ob tem nosili drese. Gušti nam je zaupal, da se mu je zdelo fenomenalno, kako ta Rusija iz zaledja, Rusija za Uralom, hrepeni po vsem novem. "Fascinantno je bilo videti, kako plešejo, norijo na komad, ki ga ne poznajo. Pel sem v slovenščini, komad, ki ga ne poznajo, oni pa plešejo! Bilo je ogromno ljudi, ki so napolnili cel trg." Že to, da se napolni stadion, je velik dosežek, napolniti trg pa je skrajno veličastno. Celoten izkupiček je šel v humanitarne namene, kot se za humanitarno dejanje spodobi. Nemalo sredstev so zbrali tudi s prostovoljnimi prispevki sponzorjev, ki so v ta namen velikodušno donirali.

Aleš - Rod

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri