Miha Hauptman (MasterChef): Kljub mladosti ceni kreativne ideje Žana Tominška

Miha Hauptman (MasterChef): Kljub mladosti ceni kreativne ideje Žana Tominška (foto: osebni arhiv) osebni arhiv
Vir: Nova
17. 5. 2017

Tekmovalec MasterChefa Miha Hauptman nam je že ob odprtju svojega novega bistroja Mihachef zaupal, da se bo njihovi ekipi pridružil še kuhar iz resničnostnega šova Gostilna išče šefa. Takrat še ni razkril, kdo to bo, no, zdaj pa je. Zagnani ekipi se tako pridružuje mladi Žan Tominšek.

"Z Žanom sva se že pred časom pogovarjala o sodelovanju. Ko sem odprl bistro, mi je javil, da bo menjal službo, zato sem mu jaz ponudil delo. Skupaj sva že delala, in ker se odlično ujameva, sem ga z veseljem sprejel v svojo ekipo. Žan je super fant, ki ima zelo veliko željo po ustvarjanju in delu v kuhinji. V glavi ima veliko dobrih idej, vendar jih nikjer ni mogel uresničiti, saj mu do sedanji delodajalci niso dajali prostih rok. Njegova širina pogleda na hrano je zelo velika, zato mu je treba pustiti, da ustvarja," pove Miha.

Dodal je, da bo mladenič iz Zgornje Savinjske doline pripravljal kosila, jedi po naročilu ter pomagal in sodeloval pri kreiranju krožnikov, sladic in domačega sladoleda. Žan sicer že nekaj časa živi v Ljubljani, saj je bil pred časom tudi kuhar pri Binetu Volčiču v bistroju Monstera.

Kljub svojim rosnim 21 letom si je nabral že kar nekaj gostinskih izkušenj. "Vedno sta najpomembnejša volja in želja po delu in ustvarjanju. Ravno zaradi svoje mladosti je poln elana in energije ter si želi pokazati, kaj zna. Do zdaj še ni imel take priložnosti, zato sem to izkoristil jaz in ga vzel v svoj ekipo," zaupa Miha, ki je z Žanom prvomajske počitnice preživel v Poreču, kjer sta kar štiri dni kuhala osmim ljudem v prestižni zasebni vili.

Barbara Majič