Miha Hauptman (MasterChef): Odprl svoj bistro

Miha Hauptman  (MasterChef): Odprl svoj bistro (foto: Primož Predalič) Primož Predalič
Vir: Nova
25. 4. 2017

Tekmovalec ene izmed sezon MasterChefa Miha Hauptman že nekaj časa skrbi za slastne prigrizke na različnih družabnih dogodkih. Obiskovalci so bili tako navdušeni nad kulinaričnimi specialitetami, zato se je odločil, da ponudbo cateringa nadgradi. Odprl je kavarno in bistro z imenom MihaChef.

"S poslovnim partnerjem Nejcem Mastnakom že približno dve leti sodelujeva na kulinaričnem področju, ukvarjava se tudi s cateringi. Zato sva želela ponudbo še razširiti in ljudem pokazati ter ponuditi nekoliko višjo kulinariko, ki je cenovno sprejemljiva. Želiva, da goste razvajava tudi v svojem prostoru, kjer se bodo počutili domače," pove Miha in nam razkaže omenjeni prostor v Tacnu.

"Najprej sva imela lokacijo na Viču. Po začetnih zapletih in neresnosti gostincev, ki dajejo prostore v najem, sva naletela na gospoda, ki naju je poklical in ponudil v najem svoj prostor. Ko sva prišla na ogled, sva se takoj zaljubila v ta lokal in tu natančno videla najino vizijo," pojasni Miha in zaupa, zakaj se je odločil za ime MihaChef. "Ko sem bil tekmovalec v MasterChef Slovenija, mi je družina pripravila logo MihaChef. Prirasel mi je k srcu, postal je moj prepoznavni znak in zato sva tako poimenovala tudi kavarno in bistro."

Njuna ponudba obsega dnevna kosila in jedi z menija, s katerimi bosta razvajala brbončice svojih gostov. Poleg tega ponujata svoj domači sladoled s kar 16 različnimi okusi ter torte, pite in preostale slaščice.

"Pri pijači pa sva bila zelo dosledna, da je slovenskega izvora, zato bo velik poudarek na domačih proizvajalcih. Ponujava žganja zanimivih okusov, vina, penine ..." zaupa zgovorni kuhar in doda, da se bo meni menjal vsake tri mesece.

"To pa zaradi letnega časa in surovin, ki so v tistem letnem času ponujena. Ker najin meni ne bo tako obširen kot v restavracijah, želiva, da se gostje ne naveličajo istih okusov, ampak so vedno znova presenečeni," pove Miha, ki bo poleg direktorja tudi 'fantek za vse', kot se je izrazil. Delal bo v kuhinji, pripravljal sladice in še mnogo drugega. Koliko pa bodo morali gostje odšteti, da bodo napolnili svoje želodčke? "Cene bodo zelo sprejemljive in primerne za vsak žep. Dnevna kosila bodo od 7,5 do 8 evrov. Tudi a la carte ponudba z menija bo zelo ugodna. Želiva, da lahko vsi ljudje pridejo k nama in si privoščijo malce razvajanja," je sklenil Miha.

Pridih Azije

Posebnost bistroja bo pridih Azije, ki se bo izražal v lahkotnosti hrane ter surovin, ki so bolj značilne za Azijo. "Kljub temu bova ostala zvesta sama sebi in novitetam. Ker bo že omenjeni pridih prisoten samo na krožniku, lahko pričakujete prijeten ambient, kjer je rdeča nit črno-bela barva z dodatki zlate in seveda veliko naravnega lesa. Pri kulinariki ne bova imela meja, ljudem želiva ponuditi raznolikost in nekaj novega. Tudi kaj takega, za kar sploh niso slišali," je razkril Miha.

Barbara Majič