Miha Kavčič: Hvaležen Saši Lendero!

Miha Kavčič: Hvaležen Saši Lendero! (foto: Primož Predalič) Primož Predalič
Vir: Nova
21. 11. 2016

Miha, nekdanji tekmovalec šova Kmetija: Nov začetek, se podaja v nove vode. Postal je namreč voditelj polurne oddaje z naslovom Kmetija: Nov začetek pri Mihu, ki jo lahko spremljamo na Planet TV.

Skupaj z gosti bo odgovarjal na najbolj zanimiva vprašanja gledalcev, raziskoval kmečko življenje, predvsem pa delil svoja mnenja in izkuš­nje, ter kot sam upa, poskrbel za veliko smeha.

Miha, kako je prišlo do tega, da se tokrat kot voditelj podajate pred kamere?

K sodelovanju so me povabili ustvarjalci šova Kmetija: Nov začetek in ker trenutno nimam drugih obveznosti, sem ponudbo z veseljem sprejel. Predvsem zato, ker gre za izkuš­njo, ki bo izboljšala moj javni nastop.

In kakšna je bila prva reakcija, ko ste prejeli ponudbo?

Bil sem prijetno presenečen in zelo sem se razveselil. Takoj za tem pa se je pojavilo vprašanje, ali bom izzivu sploh kos. Verjamem, da bom!

Bo ta oddaja morda namesto oddaje Kmetija: Brez cenzure s Špelo Grošelj ali bosta na sporedu obe?

Na sporedu bosta obe oddaji, saj Špela in komentatorji odlično opravljajo svoje delo in ni potrebe po ukinjanju oddaje Brez cenzure. Moja oddaja bo le popestrila spored in dogajanje okoli oddaje Kmetija: Nov začetek.

Ste že kdaj stali pred kamero kot voditelj?

Z vodenjem sem se spoznal že v osnovni šoli, ko sem vodil zaključno šolsko prireditev. Posebne želje pozneje nisem imel. Se je pa ta pojavila, ko sem kot tekmovalec sodeloval v šovu Kmetija: Nov začetek. Lahko se zahvalim Saški Lendero, saj me je na neki način spomnila, kako je to delo lahko zabavno.

Kako pa potekajo priprave na oddajo?

Priprave potekajo zelo umirjeno. Spoznavam koncept oddaje, delo v studiu, predvsem pa postopek, kako snemanje oddaj poteka. Ekipa Planet TV me je res lepo sprejela in zelo sem jim hvaležen za toplo dobrodošlico.

Imate kaj treme?

Seveda, ker gre za veliko večjo odgovornost. Menim, da je celo zaželeno, da imam tremo, saj ta pripomore k boljšemu nastopu.

Česa pa vas je najbolj strah?

Verjetno tega, da oddaja ne bi bila gledljiva. Verjetno je to strah vsakega voditelja. Zanašam se na svojo simpatično profesionalnost in upam, da bom že v prvi oddaji lahko postregel s humorjem.

Kakšno pa je sicer vaše mnen­je o letošnji sezoni šova Kmetija: Nov začetek?

Všeč mi je zaradi zanimivih tekmovalcev, predvsem zaradi Senada in Anne. So pa generalno slabši kmetovalci, kot smo bili mi v prvi sezoni. Všeč mi je tudi nova lokacija, saj sem Zaplano in okolico v otroštvu redno obiskoval.

Kako pa bi lahko primerjali trenutne razmere na kmetiji in tiste v vaši sezoni?

Mislim, da je prva sezona imela veliko slabše pogoje kot katerakoli po njej. Imeli smo najmanj hrane. Upam si celo trditi, da je bila prva sezona najboljša in najbolj zanimiva.

Kaj zanimivega pa počnete vi, ko kamere ugasnejo?

Trenutno sem se ukvarjal z iskanjem službe, zdaj pa se je pojavila kar sama. Sicer pa občasno plešem v kakšnem nočnem klubu, ampak je to za zdaj še vedno bolj hobi. V tem pa neizmerno uživam, saj združuje vse, kar me veseli: kostume, glasbo in nočno življenje.

Znano je, da ste velik ljubitelj New Yorka, si še želite živeti tam?

V Ameriki se pravkar preživel dopust in imel sem se odlično. Za zdaj obiska ne načrtujem, vem pa, da se zagotovo kmalu vrnem. Kdaj in ali bom tam ostal za vedno, pa je še pod vprašajem, saj se mi v Sloveniji vedno znova nekaj dogaja.

Pa imate še kakšne posebne načrte, kar se tiče Slovenije?

Načrtov je neskončno, se pa večinoma vsi vrtijo okoli vprašanja, kako hobi spremeniti v posel. Vse ob svojem času.

Tekst: Barbara Majič