Miha Kavčič je New York videl z novimi očmi

Obisk New Yorka ne sme miniti brez ogleda izložb znamenite veleblagovnice Bergdorf Goodman, pravi Miha. (foto: osebni arhiv) osebni arhiv
2. 10. 2017

»Najbolj obožujem nočno življenje,« je po obisku New Yorka povedal Miha Kavčič, član priljubljene glasbene zasedbe sestre, ki ga poznamo tudi iz resničnostnega šova Kmetija.

Na obisk Velikega jabolka se je tokrat podal z dolgoletno prijateljico Salome, ki ji je razkazal tudi najpomembnejše znamenitosti te slovite ameriške metropole, pa čeprav ju je potepanje tudi malo utrudilo, je priznal. V enem največjih svetovnih velemest kljub temu nista zamudila nočnega življenja, odpravila sta se tudi na DragCon konvencijo kraljic preobleke, ki jo organizira najbolj znana ameriška "drag queen" RuPaul.

Mihi pa tokrat že šesti obisk New Yorka ostaja v posebnem spominu, saj je prvič mesto, ki ga naravnost obožuje, videl brez očal. Pred kratkim so mu namreč na zagrebški Kliniki Svjetlost, največji očesni kliniki v jugovzhodnem delu Evrope, podarili najlepše rojstnodnevno darilo - lasersko operacijo oči, ko so mu s posebno femto LASIK metodo odstranili skoraj - 5,5 dioptrije. »Noro, še vedno sem navdušen! Neprestano sem preverjal napisen na različnih tablah in se čudil, kako ostro jih vidim,« nam je zaupal.

A življenje z ostrim vidom ima še številne druge prednosti. Miha se je, kot je navdušeno pripovedoval, tudi na letalo prvič odpravil brez očal, saj so bila zanj potovanja s kontaktnimi lečami neudobna. V New Yorku, kjer je med drugim stopil v čevlje turističnega vodnika in Salome popeljal na ogled najpomembnejših znamenitosti, ga ni skrbelo, ali ima pri sebi rezervni par kontaktnih leč ali dovolj tekočine, še posebej navdušen pa je bil nad pripravami na slovito nočno življenje v mestu, ki nikoli ne spi, saj je bilo ličenje brez kontaktnih leč bistveno lažje in prijetnejše.

»Obžalujem le eno stvar – da se za operacijo nisem odločil že prej,« še priznava Miha in optimistično dodaja, da se vendarle vse se zgodi z razlogom in ob pravem času. Sicer pa se bo, ko bo pravi čas, zagotovo še odpravil v ameriško metropolo, kjer, kot pravi, lahko razpre svoja krila in ima pogum slediti sebi.