Miha Kavčič: Vsako zimo na luksuz ni dopust!

Miha Kavčič: Vsako zimo na luksuz ni dopust! (foto: osebni arhiv) osebni arhiv
Vir: Nova
19. 1. 2015

Eden najbolj opaznih tekmovalcev šova Kmetija: Nov začetek je zagotovo prav Miha Kavčič, katerega življenje je pompozno tudi, ko medijski žarometi ugasnejo.

Miha ni polovičar, življenje vedno zajema z veliko žlico, za to pa je pripravljen trdo garati. Eno izmed ekskluzivnih doživetij, ki si ga privošči prav vsako leto, so tudi luksuzne počitnice. Letos si bo Miha odpočil na sanjskem Mauritiusu, kamor odleti že ta teden.

Miha je s svojo pridnostjo že v resničnostnem šovu Kmetija: Nov začetek dokazal, da je pravi deloholik. In tako kot vsak, ki veliko dela, potrebuje počitek in še bolj zaslužene počitnice. Miha je kot študent vse leto pridno nabiral ure v eni izmed slovenskih zavarovalnic, da si bo v prihodnjih dneh lahko privoščil eksotične počitnice na prestižnem otoku. Poleg dela pa pravkar zaključuje še pisanje diplomske naloge. Potuje neskončno rad, potovanja ga bogatijo, zato je tudi končal srednjo šolo za turizem. Zase pravi, da je nekaj sveta že videl, a da mu to še zdaleč ni dovolj. Do zdaj je obiskal Filipine, Kubo, večkrat je bil v Egiptu, nekatere največje prestolnice v Evropi in celo štirikrat New York, kjer je skupaj preživel leto dni in se tam zaljubil. Predvsem v način življenja in kulturo.

Na potovanjih rad raziskuje, saj mu samo ležanje v hotelu ne ustreza.

"Rad spoznavam kulturo, predvsem pa ljudi in njihove življenjske zgodbe. To je največji balzam za dušo, saj si tako širim obzorja. Ker pa neskončno obožujem poletje in vodo, se velikokrat odločim, da po novem letu obiščem kakšno plažo," pravi in doda, da je zima tako veliko krajša, hkrati pa že na začetku leta najde navdih za nove podvige prihajajočega leta. Rad potuje z družbo, ki ga ne ovira pri raziskovanju novih dežel, saj je sam velik zagovornik svobode. Na dopustu se ne mara obremenjevati in je rad še dodatno sproščen, velikokrat pa svoja potovanja izkoristi za samopromocijo v gejevskih klubih, sploh v New Yorku. Na Mauritiusu pravi, da tega žal ne bo mogel, saj so zelo konservativni in tako nimajo gejevske scene.

ANA FETIH

Priporočamo