Miha (Kmetija): Denar bi šel za zabavo

Vir: Lea
17. 2. 2009
Osemindvajsetletni tekmovalec, ki je finale Kmetije zgrešil za las, pravi, da je pošten lopov.

“Ko sem bil tri tedne v gozdu in sem z Anko in Andrejem hodil krast na kmetijo, nikoli nismo vzeli vseh jajc ali zelenjave, ampak le toliko, kolikor smo je potrebovali,” se zagovarja.

Miha je eden izmed trojice, ki se je najprej znašel v divjini, šele nato se je lahko preselil na kmetijo. In ko je prišel tja, ni vedel, ali naj se veseli ali ne. No, vsekakor pa je bil čas za veselje, ko so ga v šovu obiskali njegova sestra Simona ter nečak Tin in nečakinja Taja.

“Na začetku me nista želela objeti, ker sem močno smrdel po konjih in kravah, ko pa sta se malo privadila in opogumila, nam je čas tako hitro stekel, da nismo vedeli, kdaj se je obisk sploh končal,” je priznal Miha, ki bi denar, če bi zmagal, med drugim porabil za veliko zabavo. “Konec Kmetije skoraj sovpada z mojim rojstnim dnem. Večino denarja bi porabil še za obnovo hiše, razdelil bi ga med svojo družino, mogoče kupil avto, poravnal bi dolgove, preostalo pa dal na banko. No, nekaj bi ga namenil za obisk Avstralije, kamor me zelo vleče, in Rusu Alexandru plačal tečaj našega lepega slovenskega jezika, da bi me razumel, ko mu pravim – da naj si ne dovoljuje manipulacij.”

Anka ga je (z)medla
Miha še vedno išče svojo sorodno dušo – morda tudi zato, ker ima Korošec za svoje dekle visoka merila. “Da dekle osvoji moje srce, mora izpolniti olimpijsko normo v hitrostni odbojki,” pravi v smehu ter resno doda: “Dekle mora biti pristno, pošteno in direktno, saj odnos ne preživi, če ga spodjedata nezaupanje in ljubosumje …” V Kmetiji je našel Miha sorodno dušo v Anki, ki jo je celo vabil med rjuhe, a kaj, ko ima blondinka resnega fanta! “No, mogoče mi je bilo na kmetiji malo žal, da ima fanta – lahko bi ga poiskala po koncu oddaje.” (Smeh)

Želi si na televizijo

Korošec si trenutno kruh služi s prodajo kruha. “Čeprav to honorarno delo ni ne vem kaj plačano, mi je v užitek, saj to rad opravljam. Je dinamično, čisto in vedno si med ljudmi ter pri kruhu,” pravi Miha, ki si išče boljšo zaposlitev. “Želim si dela, ki je pošteno plačano, spoštovano, meni primerno ter dinamično. Mogoče kaj televizijskega,” se sprašuje nekdanji tekmovalec v resničnostnem šovu, ki se rad pogovarja o tem in onem, ob tem pa 28-letnik prizna, da mu v šoli nista nikoli šli matematika in srbohrvaščina – a nič zato. “Cirilice pač ne znam pisati niti brati, se pa lahko pogovarjam z vsemi prebivalci bivše Jugoslavije in se vsi razumemo.”