Miha Matevžič: V Londonu snuje zanimive ideje

Vir: Govori.se
19. 6. 2011

Miha Matevžič ni samo odličen plesalec Plesne šole Kazina in glavni član kazinske zasedbe All That, je tudi fotograf in hkrati brat vsem dobro znane slovenske teniške igralke, zdaj že ponosne mamice Maje Matevžič. Že od lanskega septembra živi v Londonu, kjer pridno nabira znanje in nove plesne izkušnje …

Pred kratkim se je za deset dni vrnil domov, saj je kot učitelj in plesalec Plesne šole Kazina sodeloval na državnem prvenstvu, hkrati pa organiziral tudi zanimivo plesno delavnico. In kakšno je življenje po skoraj letu dni bivanja v britanski prestolnici?

“Trenutno sem precej zaposlen z montažami in snemanjem različnih videoposnetkov za eno večjih plesnih agencij v Londonu. Medtem ko čez dan hodim na klase, ponoči pridno montiram in snujem ideje za prihajajoče projekte,”

pravi Miha in doda, da se je pred kratkim na enem izmed londonskih plesnih festivalov prvič predstavil s svojo koreografijo, kjer sta se mu ob tej priložnosti pridružila tudi člana in plesalca Kazine Marko in Žiga. “Poleg nas je nastopilo tudi pet domačih plesalcev, med njimi Emer Walsh, ki je koreografirala tudi za zvezdnico Kelly Rowland.

Težko je bilo zbrati vse na enem mestu za vaje, saj so zelo zaposleni, zato smo se dobivali in trenirali posamično, dan pred samim nastopom pa smo se le našli skupaj in na nastopu navdušili.” Medtem ko Miha v teh dneh že zapušča Slovenijo, pa je dobil tudi priložnost, da se 15. julija predstavi še na enem festivalu, na katerem si želi, da bi z njim na odru zaplesali tudi preostali člani zasedbe All That.