Miha Vodičar in Kristina Pangos odštevata dneve do poroke!

Miha Vodičar in Kristina Pangos odštevata dneve do poroke! (foto: Helena Kermelj) Helena Kermelj
Vir: Nova
30. 4. 2018

Vrhunski plesalec Miha Vodičar, ki je trenutno na polno zaposlen z nastopi v plesnem šovu Zvezde plešejo, vse v povezavi z bližajočo se poletno poroko v Goriških brdih besedo prepušča svoji bodoči ženi Kristini.

Tako smo se po njegovem napotku pred dnevi z veseljem obrnili na njegovo dekle, simpatično Kristino Pangos, ki nam je razkrila številne poročne zanimivosti ter drobtinice iz njunega razgibanega vsakdana.

Kristina, letošnji vstop v vroče poletne dni bo okronan z medijsko poroko leta na Primorskem v Goriških brdih, kjer se bosta z Mihom poročila. Že odštevate dneve do tega pomembnega življenjskega dogodka?

Res je, poleti se bova z Mihom poročila in oba se tega dne že neizmerno veseliva. Dni nama ne uspeva odštevati, saj nama ob hitrem tempu kar bežijo. Oba sva polno zasedena, sploh Miha. Odkar ga poznam, občudujem njegovo profesionalnost in predanost delu.

Na posebnem natečaju sta v pomladnih dneh postala zmagovalni par tradicionalne Briške poroke 2018. Nam razkrijete, s čim sta prepričala strogo komisijo?

Ob izboru so bili upoštevani sledeči kriteriji: izvirnost odgovorov na zastavljena vprašanja, razlog za poroko, poznavanje Brd in okolja, tema letošnje Briške poroke in simpatičnost para, ki nakazuje uspešno spogledovanje s kamero in fotoaparatom. Mislim, da sva se in se bova pri vseh točkah izvrstno izkazala. Ples bo zagotovo tematsko obarval najino poroko, razlogi za poroko so očitni, spogledovanje s kamero pa nama je obema naravno, Miha je vrhunski plesalec, jaz pa v prostem času posnamem kakšno reklamo ali dve.

Poroka bo v sončnih dneh, ko poletje že nestrpno trka na vrata. Zanima nas, ali sta komu prepustila organizacijo poroke ali tudi sama kakšen del skupno urejata. Bodo tudi kakšna presenečenja?

Nisem tipično dekle, ki je že od majhnega vedelo, kakšna bo njena poroka. Sem pa zelo vizualna oseba, ki ji perfekcionizem velikokrat dela preglavice, poleg tega je tak tudi Miha. Oba si želiva sproščeno in zabavno poroko in prepričana sem, da nam bo s partnerji Briške poroke in organizatorko Petro Starbek to zagotovo uspelo. Kot nevesta si želim, da bom ta dan resnično brezskrbno uživala in da bodo svatje še dolgo govorili, kako luštno je bilo in kako zelo so se naplesali. Presenečenja ne bi bila presenečenja, če jih izdam. Zagotovo se bo veliko plesalo, sem že na lovu za udobnimi čevlji. Eden od partnerjev je tudi plesna šola, ki mladoporočenca pripravi za poročni ples, letos bo glede na okoliščine za to poskrbel kar ženin sam. Plesno šolo pa bomo seveda vključili v drugih delih programa in prepričana sva, da bo odličen doprinos k dogodku.

Sta poročni obleki in poročna prstana že izbrala ter v kakšnem stilu bi rada, da se poroka odvija?

Prisegava na večno eleganco in s tega vidika bova zelo klasična, če se lahko tako izrazim. Do zlatarja nam še ni uspelo, veva pa že, kaj bova izbrala: belo zlato brez vrezanih vzorcev, oblik, dodatkov itd. Tudi pri oblekah bo tako, belina v kombinaciji s svilo in ročno izdelanimi detajli zame, Miha pa je itak v vsem čeden. Tudi on bo izjemno eleganten z večno črno-belo smoking kombinacijo.

Pred časom smo prebrali, da se z Miho rada navdušujeta nad zgodovino in lepotami arhitekture, predvsem pa, da je vama skupna različnost, zaradi katere sta si tako zelo všeč. Nam lahko to razložite?

Vrhunski profesionalni plesalec latinskoameriških in standardnih plesov, ki je vse življenje posvetil treningom in tekmam večkrat na drugem koncu sveta, je velikokrat zamudil samoumevne trenutke, kot so druženje s prijatelji, sošolci in družino. Na drugi strani pa sem jaz, ki sem svoja najstniška leta preživela, kot bi rekel Miha, res 'u izi'. Zgledna dijakinja Gimnazije Ledina sem poleg šole poprijela tudi za delo, vsak evro pa, če ne prej, vedno zapravila za potovanja poleti. Od nekdaj rada potujem in še ne polnoletne smo se s prijateljicami potikale po Evropi, raziskovale nove kulture in skrite kotičke, odšle skupaj na morje, na koncert, uživale. In potem sva se spoznala, dva svetova. Na začetku sem velikokrat rekla: 'Miha, Zemlja kliče!' in seveda obratno: 'Kristina, ples je edini svet zame.' Sčasoma sva spoznala vse prednosti in slabosti obeh svetov, se ogromno naučila in našla popolno ravnovesje v odnosu.

O plesni poroki leta

Kje je med vama preskočila tista iskra, da ste začutili, da je ravno Miha tisti fant, s katerim bi radi zajadrali v novo življenjsko obdobje?

Mislim, da je bil pri obeh to kar tisti večer, ko sva se spoznala. Ves čas sva namreč preživela skupaj, če nisva plesala, sva pa klepetala. Verjetno sem našla tisoč in eno temo, da sem lahko nadaljevala pogovor.

Že kaj razmišljata o naraščaju? Je otrok že na poti?

Počasi, vse ob svojem času.

Sta poročno potovanje že izbrala?

Res nimava pojma, zagotovo pa si želiva nekam, ker si bova spočila in naju bodo razvajali z vseh strani. Za nabor idej sem poprosila kar svojo pričo in najboljšo prijateljico Anđelo. Dobro naju pozna in rada načrtuje potovanja na nove zanimive destinacije.

Na koncu se seveda vrnimo na začetek. Brda so nedvomno zibelka najboljših slovenskih vin s prekrasnimi razgledi, naravo in prijaznimi ljudmi. Kaj vam in Mihu pomeni odklop od obveznosti in kakšno mesto v vajinih srcih zasedejo pravljična Brda?

Resničen odklop je dandanes prava redkost, sploh ker nas nenehno spremljajo utripajoči zaslončki, ki jih nosimo po žepih in torbah. Kadar se želiva popolnoma izklopiti in si napolniti baterije, se jih ne dotakneva tudi po več dni skupaj in vedno izbereva naravo ter majhne, skrite bisere Slovenije, kar Brda zagotovo so. V Brdih naju vedno čakajo prijazna beseda, umirjenost, vrhunska hrana, pijača in prikupni kotički na soncu, kjer se rada zatopiva v dobro knjigo.

Besedilo: Alojz Petrovčič // Foto: Helena Kermelj