Miha Zupan v oddaji Zvezde plešejo žanje veliko mero pozornosti

Miha Zupan v oddaji Zvezde plešejo žanje veliko mero pozornosti (foto: Foto: Miro Majcen) Foto: Miro Majcen
Vir: Story
13. 4. 2019

Nekdaj je brusil pete na košarkarskem parketu, danes pa navdušuje na plesnem. 

Miha Zupan v oddaji Zvezde plešejo žanje veliko mero pozornosti, čestitke za uspešno odplesane točke pa dežujejo od vsepovsod. Kot nam je zaupal Miha, je bila hči Luna sprva skeptična, žena Maja pa prijetno presenečena.

Story: Kakšen občutek vas prevzame na plesnem parketu?

Mešani občutki. Ko z Majo pleševa, izklopim svet okoli sebe, kot da ne obstaja. Padem v ritem glasbe in sem tam na parketu.

Story: Ste bili ob odličnih odzivih gledalcev in publike kaj ganjeni?

Odkar sem zaplesal prvi ples, je bilo veliko odzivov. Pisalo mi je veliko gledalcev, ki imajo hendikep. Čestitali so mi za pogum, kljub moji gluhoti. Veseli mi, da sem jim dal navdih, da ne smejo gledati na ovire. Drugače pa sem navajen na kritike.

Story: Ampak kritik ni bilo ...

Na splošno sem mislil. V življenju sem večkrat slišal kakšne kritike kot komplimente, tako da me zdaj zelo veseli pozitiven odziv. Veliko gluhih in naglušnih mi je pisalo, da svoje otroke motivirajo, da zdaj čutijo, da zmorejo. Niti enega negativnega komentarja ni bilo.

Story: Vas je že poklical kateri izmed košarkarskih kolegov, češ da vam čestita, ampak sam zato nima poguma?

Košarkarji, ki me spremljajo že celo kariero, so bili presenečeni, da nastopam na Zvezde plešejo. Ampak že po prvem plesu niso pričakovali takšnega nastopa, saj vsi vemo, kakšni so košarkarji. Bili so prijetno presenečeni.

Story: Ste morda prav nasprotno katerega izmed njih opogumili za ples?

Mislim, da ne.

Story: Kaj pa so na vaše plesne nastope porekli domači?

Odzivov je zelo veliko. Moja starša, ki živita v Kranjski Gori, pravita, da jih na ulici ustavljajo in jim rečejo, da niso vedeli, da znam tako dobro plesati. Ampak kot pravim, vaja dela mojstra. Vsak dan dobivata pohvale.

Story: Kaj pa žena in otroci?

Žena je bila prijetno presenečena, ker me že vse življenje dobro pozna. Pohvalila je plesalko Majo, češ da je naredila dobro koreografijo. Starejša hči se je bala, da bi se osramotil s kakšnim padcem ali podobno, in je bila na koncu zelo vesela, da sem dobro odplesal.

Story: Kako pogosto vadite v domači dnevni sobi?

Po pravici povem, da mi soplesalka Maja ne pusti, da bi plesal sam doma. Pravi, da lahko delam napake. Spoštujem njene odločitve, ker je na svojem področju profesionalka, tako da nisem niti enkrat vadil sam. Vadiva samo v studiu, da popravlja moje korake in držo.

Story: Katerega plesnega izziva (plesa) se najbolj bojite?

Čačaja, ampak to sem že odplesal. Zdaj mi je vseeno, kateri ples bo naslednji. Pomemben je ritem glasbe. V slowfoxu sem dobro sledil, kaj bodo pa prinesli hitrejši ritmi glasbe, kot je tango, ne vem. Ni mi jasno, kako bom ujel ritem, ampak mislim, da bo Maja našla rešitev.

Story: Zdaj je pred vami en teden počitka?

To ni dobro zame. Jaz sem navajen, da padem v ritem, ko začnem. Aktiven bom ves čas s košarko, morda plavanjem. Iz košarke vem, kako je to, če treniram in napredujem, ko pa se enkrat ustaviš, greš korak nazaj. Moram ohraniti, to kar sva z Majo počela pet ur na dan.

Pohvala s strani predsednika

“Predsednik Borut Pahor je po duši športnik. Podelil mi je že priznanje jabolko navdiha za košarkarsko kariero. Sem bil presenečen, da je tako napisal o mojem nastopu. Brez besed sem. Veseli me, da to ceni.”

Besedilo: Nika Arsovski // Fotografije: Miro Majcen

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story7/2019

Naročite se na revijo Story:

04 511 64 44 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Priporočamo

Nova Story že v prodaji

Story 7/2019

Story 7/2019, od 28. 03. 2019