Miha Žvižej: Športnik med Dansko, Francijo in Slovenijo

Vir: Lea
9. 4. 2017

Miha in Luka Žvižej sta brata, ki sta rokometni slovenski javnosti še kako dobro poznana. No, Miha se sicer lahko pohvali tudi z zavidanja vredno kariero v tujini, saj ga je ta leta 2012 vodila v klub na Jugu Francije Fenix Toulouse, kjer igra še danes. O odnosu med bratoma ter o tem, kaj se mu trenutno dogaja v življenju, smo poklepetali z rokometašem, katerega zaščitni znak je že pred časom postala brada.

Kot pravi, je njegovo življenje razpeto med Francijo in Dansko, kjer trenutno živita njegova izbranka Laura in enoletna hčerkica Freja. Iz Slovenije se je odselil že pred leti, kljub temu pa ga na našo deželico še vedno vežejo družinske vezi. Med drugimi tudi bratska povezanost, saj 36-letni Luka svoje rokometne gole zabija v Celju. "Naš skupni čas je zelo pisan, ni ga pa veliko. Ni pomembno samo, da smo skupaj. Z Lukom se slišiva vsak dan, druživa pa bolj malo. Lani so nas obiskali na Danskem, letos pa je čas, da mi obiščemo Slovenijo," nam je zaupal Miha, ko smo ga povprašali, kako pogosto se kljub vsemu vidijo.

Sicer pa Mihe in Luke ne družijo samo družinske vezi in ljubezen do rokometa, temveč tudi dejstvo, da sta oba očeta. "Ko sem zvedel, da bom postal starš, sem postal kot spužva in poskušal vsrkavati vse možne informacije in izkušnje z vseh strani, potem pa sam ubrati neko srednjo pot. Vsi nasveti so dobrodošli," nam je odgovoril na vprašanje, ali sta si tudi na področju starševstva kdaj izmenjala kakšen nasvet.

Podjetni športnik

Sicer pa je Miha aktiven tudi v drugih vodah. V zadnjem času ga lahko spremljamo na YouTubu, kjer pridno ustvarja vsebine za svoj kanal, pred časom pa je na slovenskem trgu predstavil olje za brado. "Ustvaril sem olje za brado, tudi zaradi takratnega trenda. Olje za prave bradače še vedno živi, ampak trend umira ... kar je povsem normalno, zato pa imamo trendovske in netrendovske stvari," nam je povedal o svojem projektu iz leta 2014.

Sicer pa simpatični rokometaš nikakor ne spi na lovorikah, povedal nam je, da se bomo že kmalu lahko razveselili novega izdelka z njegovim podpisom. "Poleti začnem uresničevati idejo, o kateri še žal ne morem veliko povedati, bo pa zelo povezana z mojim delom na Instagramu in YouTubu," nam je namignil, mi pa bomo z veseljem sledili novostim.

Priporočamo