Mike Vale: 10 stvari, ki jih morate vedeti o njem

Mike Vale (foto: BFM Design) BFM Design
19. 12. 2013

29-letni DJ in producent Mike Vale je eden od vse bolj priljubljenih imen v elektronskem glasbenem svetu. O prikupnem Mariborčanu, ki bo zadnjo noč v letošnjem letu zabaval obiskovalce celjskega kluba Mansion, smo zbrali 10 najbolj zanimivih informacij.

1. Njegovo pravo ime je Miha Vale Detiček.

2. DJ je postal pred približno 13 leti, ko je prvič stopil v klub, kjer se ni mogel načuditi, da lahko DJ s tremi gramofoni in vinilnimi ploščami na plesišču ustvarja takšno evforijo. Ker ga je stvar tako prevzela, se je želel za mešalno mizo preizkusit tudi sam, zato se odločil za nakup gramofonov in kasneje še studijske opreme za produkcijo glasbe in tako začel vlagati v svojo kariero.

3. Večina ga pozna skladbi Don't give a damn, za katero je letos v Los Angelesu posnel tudi videospot, ki bo izdan v začetku prihajajočega leta.

4. Za največji dosežek v svoji glasbeni karieri šteje doseženo 1. mesto na famozni lestvici Beatport, vse ostale skladbe v Beatport Top 10 in sodelovanje z grammyjevcem Rogerjem Sanchezom.

5. Trenutno največ pozornosti namenja glasbeni produkciji, novim projektom, svoji punci in njeni majhni hčerki.

6. V prihodnosti si želi še več prvih mest na lestvicah, čim več napredka na glasbenem področju, veliko hišo in sproščeno življenje z družino.

7. Ko ne stoji za mešalno mizo, ustvarja v svojem studiu.

8. Trenutno živi v Mariboru.

9. Leto 2013 si bo najbolj zapomnil po sodelovanju z Rogerjem Sanchezom, nastopu v klubu Space Ibiza in 1. mestu na Beatport lestvici.

10. Zadnjo noč v letošnjem letu bo preživel v družbi obiskovalcev celjskega kluba Mansion, ker želi biti s svojimi najbližjimi in razgreti domače občinstvo.