Mike Vale in Jasna Napotnik: Po šestih letih ljubezni poroka!

Mike Vale in Jasna Napotnik: Po šestih letih ljubezni poroka! (foto: MIMA) MIMA
30. 7. 2016

Kar nekaj znanih porok bo zaznamovalo letošnje poletje in na svoj veliki dan se pripravljata tudi znan didžej Mike Vale in njegova izbranka Jasna Napotnik.

Po šestih letih ljubezni sta se tako odločila, da jo okronata še z veliko poroko, ki je 22. julija potekala na gradu Štatenberg. Zadnje podrobnosti o poročnem dnevu nam je že pred dnevi (torej še pred poroko) za revijo Story zaupala takrat še bodoča nevesta Jasna.

Story: Koliko časa se že poznata in kako bi opisala vajin odnos? Kaj vama je v zvezi najbolj pomembno?

Poznava se že približno šest let in od začetka je najin odnos temeljil na spoštovanju, prijateljstvu in dobri komunikaciji. Pozneje se je iz vsega tega razvila tudi prava ljubezen, v kateri so te tri vrline ostale temelj najinega razmerja.

Story: Počasi se približuje vajin poročni dan. Imata že kaj treme?

V bistvu komaj čakava poročni dan, tako da neke treme pred dogodkom ni, bo pa verjetno malo prisotna na dan poroke.

Story: Jasna, vsako zaljubljeno dekle želi, da bi se poročilo kot v pravljici. Kako vas je Mike zaprosil?

Mike se je kar dobro pripravil na zaroko in potrudil, da zadovolji moja pričakovanja, saj znam biti včasih kar zahtevna. (smeh) Tako je že nekaj mesecev pred tem naročil zaročni prstan, ki sem ga prvič opazila že približno pred dvema letoma in takrat sem mu omenila, da bi bil to moj sanjski poročni prstan, če se kdaj poročim. Nikoli si nisem mislila, da ga bom kdaj zares nosila. Zaprosil me je v središču Amsterdama na velikem zabaviščnem kolesu, in ko je ta bil na najvišji razgledni točki, je šel na kolena in mi izpovedal ljubezen. Seveda je sledil odgovor - da!

Story: Nekatere bodoče neveste si za pomoč poiščejo načrtovalko porok. Kaj pa vidva? Urejata za poroko vse sama ali vama pri tem kdo pomaga?

Nekako sem vedela oz. sva vedela, kaj nama je všeč, tako da nisva potrebovala neke dodatne pomoči glede načrtovanja. Sva pa najela nekaj ljudi, ki bodo na poročni dan uredili prostor ter poskrbeli, da bova tisti dan razbremenjena in se bova lahko posvetila drug drugemu ter gostom.

Story: Kako potekajo priprave? Kaj vaju še čaka?

Vse poteka mirno in ni nekega stresa. Če se zadeve lotiš dovolj zgodaj in veš, kaj želiš, je lažje izpeljati sanjsko poroko.

Story: Katere stvari so vama vzele največ časa?

Največ časa nama je vzel izbor hrane, saj sva velika gurmana in nama je pomembno, da se na poroki dobro je in da zadovoljiva vse goste. Na poroki nikakor ne sme biti premalo hrane. (smeh)

Story: Danes veliko idej neveste najdejo na spletu in poroke postajajo že prave zgodbe, povezane z neko tematiko. Kakšna bo vajina?

Na začetku nisva imela v načrtu imeti kakršnekoli tematike, vedela sva le, da na poroki ne želiva imeti barv. Tako sva se pozneje odločila, da morajo priti vsi povabljeni oblečeni v črno, vsi ostali dodatki na poroki (torta, rože, dekoracija ...) ter seveda nevesta pa bodo v belem.

Story: Kje bo potekala poroka in koliko gostov je povabljenih? Sta dolgo iskala primeren kraj?

Poroka bo potekala na gradu Štatenberg v krogu ožjih prijateljev in družine. Skupaj nas bo okoli 50. Ko sva si ogledovala možne izbire za poroko in prišla na ogled gradu Štatenberg, je Mike rekel, to je to, tukaj se bova poročila. Tisti trenutek sva si nehala ogledavati in začela resno načrtovati poroko.

Story: Je bila odločitev, da bosta povabila le izbrane povabljence, težka? Včasih pri družinah nastanejo kakšne zamere, sploh če so te večje.

Želela sva imeti manjšo poroko, takšno, na kateri se bova lahko posvetila vsem svatom. Povabila sva ljudi, s katerimi preživiva največ časa oziroma so del najinega življenja. S tem, ali bo kdo užaljen, se ne obremenjujeva, saj je to najin dan in naredila si ga bova takšnega, kot si ga želiva midva, in ne drugi.

Story: Bodo na poroki kakšni tradicionalni običaji? Je poroka po vajinem mnenju ključ do dobrega zakona?

Na poroki ne bo nobenih tradicionalnih običajev. Enostavno želiva veliko smeha, zabave in sproščenega druženja, brez nepotrebnega stresa ali kakšnega nelagodja. Težko je pametovati, kaj je ključ za uspešen zakon, enostavno sva vedela, da se želiva poročiti in preživeti preostale dneve najinega življenja kot mož in žena. Verjameva, da bo to pika na i najinega razmerja.

Story: Zanima me še, ali vama bo uspelo pobegniti na kakšno poročno potovanje, in če ja, kam si želita?

V načrtu je potovanje konec septembra, saj so poletni vikendi rezervirani za Mikove nastope in nekako ni časa za daljši oddih. Spogledujeva se s kar nekaj destinacijami, kam bova šla, še ne veva, zagotovo pa bodo to topli kraji, kjer se bova lahko razvajala in dala možgane na 'off'.

Napisala: MIMA
Foto: MIMA