Milan Belec in njegovo prezgodnje slovo

Milan Belec in njegovo prezgodnje slovo (foto: MIMA, Helena Kermelj, Primož Predalič, Goran Antley) MIMA, Helena Kermelj, Primož Predalič, Goran Antley
Vir: Nova
29. 2. 2016

Prejšnji torek smo se na pokopališču v Ljutomeru poslovili od izjemnega človeka, ki ga je širna Slovenija spoznala kot mentorja v šovu Kmetija: Nov začetek. Od srčnega Milana so se v velikem številu poslovili prijatelji in znanci, za seboj pa je pustil tudi ženo Frančko, hčerko Jano in sina Sama ter štiri vnuke: Blaža, Mašo, Saro in Luka.

Zadnje slovo je pospremil Franček Horvat, župnik s Kapele.
Žalujoča družina: Žena Frančka, hčerka Jana in sin Samo ter vnuki: Maša, Sara, Blaž in Luka.
Od Milana so se poslovili tudi prijatelji, člani društva Johanna Janeza Pucha in ljubitelji starodobnikov.
Na zadnji poti so številni pospremili svojega prijatelja.
Prezgodnje slovo prijatelja, znanca, očeta in dedka ... Človeka z velikim srcem!

Milan Belec je bil velik človek, ki je s svojo izjemno energijo in dobrosrčno naravo pustil neizbrisljiv pečat tako pri gledalcih kot tekmovalcih resničnostnega šova. Pa ne samo na televiziji, tudi v osebnem življenju je bil Milan izjemen človek, ki je SV-del Slovenije in predvsem Prlekijo zaznamoval s svojo veliko domoljubno ljubeznijo. Na njegovi zadnji poti so ga pospremili številni prijatelji različnih društev, v katerih je sodeloval, predsednikoval, ljudje, ki so njegovo delo spremljali z velikim navdušenjem.

SLOVO OD IZJEMNEGA MOŽA

S svojim odnosom do prleške kulturne dediščine je Milan sodeloval pri neštetih projektih in ogromno pripomogel k večji prepoznavnosti Prlekije. Bil je prava zakladnica znanja o teh krajih in velik ljubitelj starodobnih motorjev. Njegova garaža je bila polna ohranjenih starodobnikov in njegovo delo je zaznamovalo tudi predsednikovanje v društvu Johanna Janeza Pucha. S številnimi člani je živel za skupno ljubezen, ki so jo združevali z interesom iskanja in varovanja tehnične-kulturne dediščine na področju celotne Prlekije. Bil je mojster ročnih del, kjer je v svoji delavnici v Železnih Dverih ustvarjal svoje mojstrovine, idejni vodja skupine Künštni Prleki, kjer so na šaljiv način širši javnosti prikazovali prleške običaje ... Zadnja leta je širjenje prepoznavnosti Prlekije zelo uspešno nadaljeval z ustanovitvijo Naše republike Prlekije in kot predsednik s svojimi ministri ter odpiranjem ambasad glas o Prlekiji širil po celotni Sloveniji in zunaj meja. Njegovo delo bo zagotovo nosilo velik pečat in njegovo ime bo ostalo zapisano za zmeraj. Milan je prezgodaj, le v 64. letu starosti, zapustil svoje domače, prijatelje in vse, ki so z njim ustvarjali. Tudi na uredništvu revije Nova družini in svojcem izrekamo globoko sožalje.

Na pogrebu so se od Milana poslovili tudi znani obrazi:

  • SAŠKA LENDERO

"Ne morem verjeti, kako življenje čez noč vzame tako izjemne ljudi. Milan je bil čudovit človek in lepo je bilo z njim sodelovati. Vedno znova je poskrbel za veliko prijaznosti, smeha in dobre volje. Ta njegova energija je bila njegov zaščitni znak, ob katerem smo vedeli, da nam bo lepo. Gojil je izjemno veliko ljubezen do svoje pokrajine in ljudi, ki tam živijo. Vedno je bil poln ljudskih modrosti in nasvetov. Nekateri ljudje v zelo kratkem času pustijo velik pečat in Milan je zagotovo eden izmed teh!"

  • FAKI (Kmetija: Nov začetek)

"Gospoda Milana se spomnim po tem, da je bil izjemen človek, da je rad pomagal drugim in nam skozi oddajo dajal dobre nasvete. Bil je človek širokega pogleda, predvsem pa umirjen in pozitiven."

  • MARUŠA in FAKI (Kmetija: Nov začetek)

"G. Milan Belec, mentor Milan, kot si ga bova zapomnila za vse življenje. Človek, ki je s svojo predanostjo ter ljubeznijo do svoje družine in rojstnega kraja za seboj pustil bogato zapuščino. Človek, ki je verjel, da je vse mogoče, če se za to potrudiš. Hvala vam za vaše nasvete, sočutnost in predvsem vašo srčnost, ki smo je bili deležni na Kmetiji: Nov začetek. Nikoli vas ne bova pozabila, počivajte v miru."

  • DENIS TOPLAK (Kmetija: Nov začetek)

"Mentor je bil res posebna oseba s posebnim srcem ... Že na prvi pogled sem lahko sklepal, da je oseba z velikim srcem. Nikoli ga ne bom pozabil, kako je bila vedno njegova roka na mojem ramenu. Vse njegove besede in nasveti, ki mi jih je dal, nikoli ne bodo šli v pozabo. Zdaj pa ga pustimo in naj počiva v miru!"

MIMA

Priporočamo