Milan Gačanovič – Gacho je pred mrazom pobegnil v Maroko

Milan Gačanovič – Gacho je pred mrazom pobegnil v Maroko (foto: Nina Žnideršič) Nina Žnideršič
Vir: Nova
24. 1. 2019

“Ko temperatura pade pod 10 stopinj, je čas za premik na toplejše destinacije,” pravi slovenski modni oblikovalec, ki se je pred dnevi vrnil s skoraj poletnega Maroka, kamor se je odpravil skupaj s fotografinjo Nino Žnideršič.

Hotel Rijad Ritaj v Meknesu velja za enega najlepših v vsej državi, cene pa so zmerne.

Barvitosti na ulicah ni videti konca …

Ročni izdelki so narejeni s filigransko natančnostjo, čeprav na prvi pogled tega ni videti.

Berači, ki jih srečaš na ulici, spominjajo na epske filmske stvaritve.

Starka, ki mu je odkrila nekaj skrivnosti … nepozabno doživetje.

Satelitski krožniki ter perilo – vse lepo v vrstah.

Prigoda s potovanja

“Glede na to, da zna Maroko tudi sredi zime presenetiti z zavidljivimi 26 stopinjami, me je tudi tokrat zamikalo morje. Kljub dejstvu, da smo sredi zime, sem se odločil, da skočim v Atlantski ocean, za kar mi je bilo isto sekundo malce žal. Šok ob dotiku mrzle vode vsakega še tako pogumnega plavalca skrči za kakšno konfekcijsko številko …

Toda preživel sem. Potovanje po Maroku je sila preprosto. Tu moram še posebej pohvaliti maroške železniške povezave, ki so v primerjavi s slovenskimi res izjemne. Vlaki so tako točni, da ni treba gledati na uro. Vagoni, zlasti v prvem razredu, so izjemno čisti. Na peronu te pričaka stevard, ki te prijazno usmeri na tvoj sedež, da o postrežbi ne izgubljam besed – zares pohvalno.

Žal so slovenske železnice v primerjavi s tistimi v afriških državah zelo slabe. Hrana v Maroku je seveda odlična, veliko je perutnine, polžev ter dodatkov, za katere sicer ne veš natančno, kaj so, toda so odličnega okusa. Posebno mi je ostalo v spominu srečanje s starko (glej sliko), ki mi je s svojo posebno energijo dala nekaj, kar ni naprodaj, dala mi je tisto, o čemer sanjamo, tisto, kar je pristno. Povedala mi je nekaj stvari, ki mi bodo za vedno ostale v srcu,” nam je svojo maroško prigodo zaupal Gacho.

Fotografije: Nina Žnideršič

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri