Milena Zupančič: Tatovi ispraznili hišo

Milena Zupančič: Tatovi ispraznili hišo (foto: arhiv Nove) arhiv Nove
Vir: Nova
21. 6. 2012

Pred dnevi je odjeknila novica, da naj bi eno izmed najbolj prepoznavnih igralk v Sloveniji, večkratno nagrajenko za njeno delo, legendarno Mileno Zupančič, na njenem domu okradli nepridipravi.

Okrnjeno rajsko imetje

Milena Zupančič, na Jesenicah rojena igralka, je v svojih 66 letih doživela že marsikaj. Seveda pa si nikakor ni želela, da bi se ji zgodilo to, kar se ji je.

Nekoč Unicefova ambasadorka, ki je ob prvih govoricah o nepravilnostih s tega položaja tudi ponosno odstopila, je po pripovedovanju prijateljev in znancev klena in načelna ženska, nedvomno pa ena izmed najboljših slovenskih igralk v vsej slovenski zgodovini.

Prav zato ne preseneča, da si je Milena, ki je znana po tem, da pred novinarji raje zbeži, kot da bi se izpostavljala, čeprav ima veliko za pokazati in povedati, svoj dom uredila v nekoliko odročni, mirni vasici Bohinjska Bela, kjer je lahko uživala v svojem življenju, miru in lepotah narave.

A očitno je bilo idilično le do prejšnjega tedna, ko je gledališka diva postala žrtev lopovov, ki so se grdo spravili nad tisto, kar je vsakemu umetniku Mileninega kova najbolj sveto, torej nad njene nagrade.

Zbogom, prstan

Zdaj že upokojena igralka Milena Zupančič, ki jo prav vsak pozna po vlogi Presečnikove Mete iz Cvetja v jeseni, je prav na jesen svojega življenja tako utrpela veliko škodo.

»Kolikor vem, naj bi gospe Zupančič odnesli kar nekaj njenih nagrad, čeprav ne vem, kako si bodo nepridipravi z njimi pomagali. Vmes naj bi bil tudi sloviti Borštnikov prstan in nekaj drugih nagrad, baje tudi njeni zlati venci, ki jih je dobila kot nagrade za svoje delo v tujini,« nam je povedal eden od oškodovankinih sokrajanov, ki pa več o ropu ni vedel.

A po vasi se govori, da naj bi bila vrednost ukradenih predmetov, ki so jih nepridipravi odtujili iz hiše Milene Zupančič, precej visoka, o čemer govori tudi poročilo Policijske uprave Kranj.

»9. 6. 2012 okoli 18.20 smo bili obveščeni, da so neznanci vlomili v stanovanjsko hišo na Bohinjski Beli. Odtujili so denar in zlatnino v skupni vrednosti okoli 35.000 €.« Iz tega je razbrati, da je naša sled pravilna, potrdila pa jo je tudi igralka sama.

»O zadevi ne želim govoriti, ker preiskava še vedno poteka. Ukradli so mi predmete, ki mi največ pomenijo, med njimi tudi Borštnikov prstan in zlate lovorjeve vence, obenem pa še veliko stvari, ki so bile lep spomin na mojo mamo. Teh stvari ne more nihče nadomestiti z denarjem, upamo lahko le, da se bodo našle in vrnile, saj mi osebno zelo veliko pomenijo,« nam je na kratko povedala Milena Zupančič v telefonskem pogovoru, v katerem se je slišalo, da je še vedno šokirana.