Milivoje Novaković: Dahnil usodni da

Parček si je poročne 
zaobljube izrekel že 
na sončnih Filipinih.  (foto: Osebni arhiv) Osebni arhiv
Vir: Nova
11. 1. 2016

Nogometaši slovijo po številnih burnih zvezah in odmevnih aferah, vendar pa se je burno ljubezensko življenje že pred časom končalo za napadalca slovenske reprezentance in člana japonskega nogometnega kluba Nagoya Grampus Milivoja Novakovića.

Slednji se je namreč že v začetku decembra podal v zakonske vode s svojo izbranko Martino.

Civilna poroka na Filipinih ...

'Novagol', kot ga radi imenujejo navijači, je svoje zasebno življenje do zdaj skrbno skrival pred javnostjo, vendar medijem odmevna poroka na dan slovenske samostojnosti le ni ušla. Parček si je sicer poročne zaobljube izrekel že na prvi decembrski dan v objemu sončnih Filipinov, kamor sta se odpravila že konec novembra. Petindvajsetletna Martina je na sanjskem otoku blestela v oprijeti čipkasti obleki, zaradi katere je bila civilna poroka še bolj posebna. Kot smo izvedeli, je poroka v tropskih krajih potekala na željo Milivoja, medtem ko si je nevesta zaželela cerkvene poroke v naši prestolnici.

.... in cerkveno slavje v prestolnici.

Na cerkveno svatbo v Ljubljani, v pravoslavni cerkvi sv. Cirila in Metoda, sta se zaljubljenca pripeljala v srebrnem mercedesu, okrašenem s cvetjem. Martina se je zaradi mrzlega vremena ogrnila s krznenim plaščem, Milivoje pa je nosil suknjič z ruskim ovratnikom. V čudovitem tradicionalnem pravoslavnem obredu, pri katerem ni manjkalo trikratnega obhoda okrog mize in kronanja za cerkveni blagoslov. Poroke v tem času seveda niso običajne, saj je za pravoslavce to čas posta, vendar je poroko slovenskega nogometaša blagoslovil sam metropolit. Cerkvene poroke se je udeležilo nekaj več kot 50 svojcev, po obredu pa so se odpravili na Brdo pri Kranju, kjer je potekala še svatba, na kateri je nastopil tudi v Bihaću rojeni Saša Matić. Po besedah pevca, ki je na poroki nastopil na željo ženina in je zbrane svate navduševal kar cele tri ure, je ples začel s čudovito balado Hoču da ostarim s tobom. Saša para pred poroko sicer ni poznal, vendar je več kot očitno, da je Milivoje njegov veliki oboževalec.

Razlika v letih ni pomembna

Med Milivojem in Martino je sicer kar enajst let razlike, saj je uspešni nogometaš letos dopolnil 36 let, v preteklosti pa so ga povezovali že s številnimi svetlolaskami. Očitno pa nobena od njih ni osvojila njegovega srca, tako kot je to storila Mariborčanka Martina. Parček je poroko na Filipinih združil z medenimi tedni, zato bo prihodnje dni izkoristil za druženje z družinskimi člani in prijatelji, saj večino časa preživita na Japonskem, kjer Milivoje igra nogomet. Obiskala pa naj bi tudi Balkan, kjer bosta za vse preostale priredila še eno slavje. Kot smo izvedeli, si golobčka želita v prihodnje ustvariti tudi družino, mi pa jima želimo veliko sreče in ljubezni na skupni poti.

■ Nika Arsovski