Milivoje Novaković: Nogometaševa pravljica

Milivoje Novaković: Nogometaševa pravljica (foto: osebni arhiv) osebni arhiv
Vir: Nova
24. 10. 2016

Svojo zvezo sta kronala s prečudovito poroko in živela srečno do konca svojih dni. Tako nekako se po navadi zaključijo vse pravljice, vendar pa je zgodba slovenskega nogometaša Milivoja Novakovića in njegove Martine še bolj pravljična. Kot sta oznanila, se bo njuni družini kmalu priključil novi član, ki bo še polepšal njuno skupno srečo.

Preteklo zimo sta svojo zvezo kronala s pravljično poroko oziroma kar dvema. Parček je usodni da dahnil že v začetku decembra na Filipinih, kar je bila predvsem želja našega napadalca, pozneje pa še v cerkvi sv. Cirila in Metoda v Ljubljani. Manjši poročni obred v krogu bližnjih se je nato nadaljeval na Brdu pri Kranju, kjer je potekala še razkošna svatba, na kateri je nastopil tudi pevec Saša Matić. Ta je ples na željo ženina otvoril s pesmijo Hoču da ostarim s tobom, in Milivoje je očitno mislil resno. Le slabo leto po poroki sta namreč golobčka oznanila, da se jima je izpolnila velika želja po povečanju družinice. Martina je veselo novico delila kar s prijatelji na socialnem omrežju, čeprav naj bi par svoje zasebno življenje skrbno skrival pred očmi javnosti.

Kot so nam pojasnili na NZS, se je Novagol, kot ga kličejo navijači, odločil celo za medijski molk. Kljub temu ga čaka nova sezona v Mariboru, kot pa je pojasnil pred nekaj meseci, tudi sam že razmišlja o upokojitvi, vendar pa časovnega okvira za to še ne pozna. Prav zagotovo mu bo nekaj prostih mesecev ob naraščaju prišlo še kako prav. Pred časom je priznal, da včasih morda obžaluje, ker se ni prej odločil za otroke, vendar verjame, da je tako hotela usoda. No, čez nekaj mesecev bo na svet prijokal novi član 'dinastije' Novaković, vendar pa ni nujno, da bo tako kot očka osvajal nogometne zelenice. Milivoje namreč ne želi svojega otroka siliti v nogomet, saj mu je pomembno, da se sam odloči, kaj bi rad počel, pomembno je le, da bo zdrav in srečen.

Tekst: Maja Muhič