Miloš (Bar) o hudi družinski izgubi in težki preizkušnji

26. 3. 2015 | Vir: Story
Deli
Miloš (Bar) o hudi družinski izgubi in težki preizkušnji (foto: Primož Predalič, osebni arhiv)
Primož Predalič, osebni arhiv

Nekdanji tekmovalec resničnostnega šova Bar Miloš Mar ima za seboj temačno zgodbo. Poleg težkega otroštva, ki sta ga z mamo preživela s kovčki, je tu še izguba staršev in ne nazadnje preizkušnja, ki ga je postavila na ulico. "Kjer je volja, tam je pot," rad pove Miloš, ki po novi izkušnji v resničnostnem šovu verjame, da je zanj tu nova priložnost.

Miloš, ki biološkega očeta nikdar ni spoznal, mamo pa je v boju z rakom izgubil pred štirimi leti, se je moral že kot deček znati postaviti na noge. Kot nam je zaupal, je na ulici prvič pristal pri trinajstih, znova pa ga je brezdomstvo doletelo lani, ko je svoj kotiček našel v garažni hiši na Bavarskem dvoru. "Na ulici nisem preživel veliko časa, saj so mi kmalu na pomoč priskočili prijatelji in nekdanje dekle," je povedal Miloš in dodal, da ima sicer še dva brata - mlajšega in starejšega.

"Smo v rednih stikih in lahko bi rekel, da smo vedno bolj povezani. Seveda imam tudi tete in njihove otroke, a nismo v rednih kontaktih," je povedal Miloš, ki je pred letom dni zaradi raka izgubil tudi očima. "Zato takšna ljubezen do mojega dekleta in njene družine. Mislim, da bi se lahko sleherna družina veliko naučila iz takšne družine, kot sem jo dobil, ko sem začel zvezo s svojo drago," je povedal Miloš. In čeprav je v preteklosti izkusil tudi grenkobo prevzgojnega zavoda, Miloš pravi, da ga ponovnega 'dna' ni strah.

"Nikoli ne reci nikoli. Brezdomstvo je za širšo množico še vedno tabu tema in v prihodnosti bi se rad posvečal projektom, ki bodo problematiko brezdomstva predstavili vsakemu gospodinjstvu. Upam, da bo slednje prihodnjim generacijam pomagalo, da bodo bolj srčne in povezane," je povedal Miloš. "Če se že česa bojim, potem me je strah sebe, ko se zavem razpona svoje celotne osebnosti," je še dodal.

"Da sem užival droge, ni nobena skrivnost," je priznal Miloš in dodal, da je vse skupaj, tako droge kot alkohol, povezano z željo po sprejetosti in s pomanjkanjem ljubezni. "Nihče ne želi biti sam. Droga in alkohol sta vezivo med posameznikom in družbo. Ko sem se naučil imeti rad sebe in poskrbeti zase, je izginila tudi potreba po uživanju drog," je še dodal Miloš, ki je zaradi preteklih dogodkov razvil poseben čut, ki mu omogoča opaziti stvari, ki jih večina ne.

"Mislim, da je ob moji zgodbi jasno, da brez motenj pri osebnosti ne gre," pove Miloš in dodaja, da mu je velikokrat pomagala zmožnost, s katero je lahko videl širšo sliko. "Manekenstva si nisem sam izbral. Prišlo je v moje življenje in se me nekako prijelo," je povedal Miloš, ki je v preteklosti že stal na modni pisti Sensa, opazili pa smo ga tudi v reklami za slovenskega lepotnega proizvajalca.

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ

Nova Story že v prodaji

Story 12/2015

Story 12/2015, od 20. 03. 2015